Illustration for article titled Társalgás van, nem posztok és kommentek

Máshogy néz ki ma a Cink és máshogy is működik. A Tigris névre hallgató új verzió szebb, gyorsabb, és végképp eltöröltük benne a határt a szerzők és a hozzászólók között.

A Tigris fehér tigris: kiirtottuk a februári Budapest légkörét idéző szomorú szürkét – #f5f5f5 –, a Cink és a Kinján futó összes oldal mostantól fehér háttéren jelenik meg. Sokkal gyorsabb is lett minden, különösen mobilon.

Advertisement

De a lényeg a működésben van, a működés pedig a beszélgetésekben. Az a célunk, hogy amire hagyományosan posztként vagy cikként gondoltunk, az ne legyen más, mint egy annál sokkal érdekesebb beszélgetés nyitánya. Úgy hívjuk az egészet, hogy group chats.

Mostantól nincs tördelési és tipográfiai különbség poszt és komment között, minden egyenrangú. Nem azért, hogy demokratikus legyen, hanem azért, hogy érdekes. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden kommentet kicsapunk az oldalra, sőt – a group chats lényege, hogy rafinált súlyozással és metszéssel mindig a társalgás krémje emelkedjen a felszínre.

Advertisement

Hogy ez hogy lesz érdekes és milyen logikával működik, arról Nick Denton, vállalatunk alapítója és a group chats kitalálója írt két posztot is angolul. Ezeket mindjárt lefordítom magyarra.

Addig is itt fognak ólálkodni a beszélgetésben fejlesztőink, kérdezzenek tőlük bátran!

Advertisement

Fotó: Lintao Zhang/Getty Images

Share This Story

Get our newsletter