Illustration for article titled Beszállhat a Mandinerbe az UD Zrt.-ügy egyik bizarr szereplője

Tombor András volt az egyik főszereplője a kiszivárogtatott hangfelvételnek, amin Csányi Sándor bankelnök az OTP UD Zrt. nevű biztonsági cégének vezetőjével beszélget. Az elmúlt hónapokban a tokaji borügyek felkarolójaként szerepelt, és most beszállna a jobbos médiába.

Advertisement

A Heti Válasz csütörtökön megjelenő interjújának előzetesében írták meg, hogy Tombor, a Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottsági elnöke, Orbán Viktor egykori külpolitikai tanácsadója fontolgatja, hogy részesedést vegyen a Mandinerben. "Több eshetőség is szóba jön, köztük a Mandiner, amely az igényes fiatal nemzedék egyik fóruma" – fogalmazott az üzletember, aki ezek szerint soha életében nem olvasott Mandiner-kommentet.

A potenciális üzlet indoklása a legbizarrabb sajtópiaci magyarázat volt, amit életemben hallottam. Tombor ugyanis azért tenne pénzt a lapba, hogy a Mandiner utána fórumot biztosítson az általa alapított kollégium diákújságíróinak, hogy legyen hol publikálniuk.

Régóta keresek fórumot a Mathias Corvinus Collegiumban (MCC) tanuló diákjaink számára, ahol kipróbálhatják magukat, és megtehetik első lépéseiket az újságírói, közírói pályán.

Gyilkos üzleti ötletnek tűnik. És hogy örülhetnek ennek a mandineres kollégák!

Az Index-alapító Gerényi Gábor, a Mandiner negyedének tulajdonosa a Cink kérdésére megerősítette: szóba került Tombor esetleges tulajdonszerzése, de szó sincs megkötött üzletről. A mandineresek olyan befektetőt keresnek, aki tőkeemeléssel szállna be.

Advertisement

Tombor neve ismerős lehet az érdeklődő olvasóknak politikailag is. Amikor Dávid Ibolya annak idején a nyilvánosság elé állt azzal, hogy Csányi Sándor "magán titkosszolgálata", az UD Zrt. titkosszolgálati módszerekkel akarja kipuccsolni őt az MDF-ből, napvilágra került Csányi és az UD vezetőjének telefonbeszélgetése. Ami ezzel kezdődött:

Csányi: Halló.

Tóth: Szervusz, elnök úr. Tóth János vagyok.

Csányi: Szia, mi újság van?

Tóth: Zavarhatlak egy fél percre?

Csányi: Igen, elfelejtettelek felhívni.

Tóth: Nem, semmi gond. Kerestelek. A Józsi találkozott a Tombor Andrissal, és kaptam tőle egy munkát, ami elég érdekes. Igazából megosztanám veled. A Tombor azt szeretné, ha dolgoznánk az MDF-re, a Dávid Ibolyára, keresnénk rá terhelőket, merthogy ott van valami belső hatalmi váltás szándék előkészítve, és a Tombor azt mondja, hogy a Stumpfék állnak mögötte, ők pénzelik a váltást. Meg akarják szerezni az MDF-ben az első helyet. Valami alelnök van benne, valami Antall, vagy nem, Antall.

Advertisement

Tombor meg is jegyezte a Heti Válasz interjújában:

Különben is már hozzászoktam, hogy Magyarországon az újságokban én csak valakinek az embere lehetek. Voltam én már a lapok szerint Csányi Sándor embere, újabban pedig Lázár Jánosé – ami azért pikáns. Valahogy nem tudják megemészteni az újságírók, hogy valaki önálló személyiség lehet.

Advertisement

[fotó: valasz.hu]

Share This Story

Get our newsletter