This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Berlinből tör be a hó Bécsen át

Illustration for article titled Berlinből tör be a hó Bécsen át

Ez lesz ma és holnap Közép-Európában. Berlin már elesett, a kép is ott készült, de hasonló vár ránk is a hétvégén.

Advertisement

Én mondjuk az elmúlt két nap csak minimális időt töltöttem az utcán, de mintha már most is hidegebb lenne, holnapra pedig itt a tél és a havazás.

Természetesen holnap lesz az a nap is, amikor hetek óta először tervezem elhagyni a fővárost, de azért bízom benne, hogy nem kell valahonnét a hó és a fagy rabságából posztolnom.

Advertisement

Mindenesetre a Magyar Közút Zrt. az alábbit üzeni az autósoknak:

"Szombaton eleinte néhol hózápor is előfordulhat, majd holnap délutántól nyugat felől már havazás kezdődhet. Vasárnap több helyen valószínű havazás, legkisebb eséllyel északkeleten és a főváros térségében. A legtöbb hó a Dél-Dunántúlon ígérkezik, ott 10-15 centiméter hóréteg is kialakulhat. A jelenlegi számítások alapján másutt inkább 10 centiméternél kevesebb hó valószínű, a főváros térségében, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön legfeljebb néhány centiméternyi hó hullhat."

Advertisement

A Magyar Közút Zrt. azonban mindenkit megnyugtat:

"A hideg idő beálltával társaságunk az év legnehezebb feladatai elé néz. A téli időszakra mérnökségeink hadrendbe állítják a szükséges munkagépeket és feltöltik a síkosság-mentesítéshez használt anyagok raktárkészleteit – kezdőkészleten több, mint 100 ezer tonna sót raktároztunk be. Folyamatosan figyelemmel követjük az időjárás előrejelzéseket és saját, mintegy 350 útmeteorológiai állomásunk adatait, ennek megfelelően hajtjuk végre megelőző intézkedéseinket, illetve készülünk fel a várható munkákra."

Advertisement

Fotó: Getty Images

Share This Story

Get our newsletter