Bergendy kommunistázott és rácsapta a telefont a hvg.hu újságírójára

Illustration for article titled Bergendy kommunistázott és rácsapta a telefont a hvg.hu újságírójára

Elég régen olvastam olyan cikket, amiről elsőre, másodjára, sőt harmadjára is azt hittem, hogy eredetileg biztos a Matulában jelent meg, de a hvg.hu rövid interjúja Bergendy Istvánnal és a Bergendy zenekar koncertjeit szervező Gábor Péterrel pont olyan.

Advertisement

Én azt sem gondoltam, hogy a kormány gyakorlatilag a Csinibaba hangulatát akarja visszahozni a fiatalok közé, gondolom hetekre vagyunk attól, hogy bőrtáskás tömbbiztosok küldjenek majd minket borbélyhoz. Amiket Bergendy és Gábor mond a cikkben az pont ezt a dohos világnézetet hirdeti, az előbbi mondjuk legalább kommunistázik egyet, majd rácsapja a telefont az újságíróra, az utóbbi szerint pedig a "disco" azért nem működik, mert sötét van, és sokkal hatékonyabb, ha a "fiúnak fel kell kérnie a lányt, átkarolja, hajába szagolhat". Esküszöm nem én találom ki ezeket a mondatokat, ezeket 2013-ban két zeneközeli ember mondja, akik történetesen a kormány csajozási rendeletének lesznek az áldozatai/elkövetői.

Advertisement

Kedvenc idézetek Bergendy-től:

…máig egyedüli operettzenekarként pedig mindenki csak gáncsolni próbál minket. Hadd ne mondjak neveket. A seggnyalásról szól az egész.

2005-ben az én saját ötletem alapján több mint száz együttes, köztük a Bergendy zenekar adott országszerte közel kétezer koncertet. A kommunista balliberális kormány pedig fényképeket készített minden koncertről és azokat mutogatta az Európai Uniónak, mintha a saját ötlete lett volna.

Egy régi ismerősöm felhívott, hogy nem vállalnánk-e a fellépést. Táncrendezvény lesz, tánczenét játszunk, miért mondtam volna nemet? Majd a hvg.hu fizeti ki a gázsimat vagy mi?

Ebben az egészben csak az kételkedhet, aki azt hiszi, hogy Magyarország élen jár a hülyeségben.

Share This Story

Get our newsletter