El√©g r√©gen olvastam olyan cikket, amirŇĎl elsŇĎre, m√°sodj√°ra, sŇĎt harmadj√°ra is azt hittem, hogy eredetileg biztos a Matul√°ban jelent meg, de a hvg.hu r√∂vid interj√ļja Bergendy Istv√°nnal √©s a Bergendy zenekar koncertjeit szervezŇĎ G√°bor P√©terrel pont olyan.

√Čn azt sem gondoltam, hogy a korm√°ny gyakorlatilag a Csinibaba hangulat√°t akarja visszahozni a fiatalok k√∂z√©, gondolom hetekre vagyunk att√≥l, hogy bŇĎrt√°sk√°s t√∂mbbiztosok k√ľldjenek majd minket borb√©lyhoz. Amiket Bergendy √©s G√°bor mond a cikkben az pont ezt a dohos vil√°gn√©zetet hirdeti, az elŇĎbbi mondjuk legal√°bb kommunist√°zik egyet, majd r√°csapja a telefont az √ļjs√°g√≠r√≥ra, az ut√≥bbi szerint pedig a "disco" az√©rt nem mŇĪk√∂dik, mert s√∂t√©t van, √©s sokkal hat√©konyabb, ha a "fi√ļnak fel kell k√©rnie a l√°nyt, √°tkarolja, haj√°ba szagolhat". Esk√ľsz√∂m nem √©n tal√°lom ki ezeket a mondatokat, ezeket 2013-ban k√©t zenek√∂zeli ember mondja, akik t√∂rt√©netesen a korm√°ny csajoz√°si rendelet√©nek lesznek az √°ldozatai/elk√∂vetŇĎi.

Kedvenc id√©zetek Bergendy-tŇĎl:

‚Ķm√°ig egyed√ľli operettzenekark√©nt pedig mindenki csak g√°ncsolni pr√≥b√°l minket. Hadd ne mondjak neveket. A seggnyal√°sr√≥l sz√≥l az eg√©sz.

2005-ben az √©n saj√°t √∂tletem alapj√°n t√∂bb mint sz√°z egy√ľttes, k√∂zt√ľk a Bergendy zenekar adott orsz√°gszerte k√∂zel k√©tezer koncertet. A kommunista balliber√°lis korm√°ny pedig f√©nyk√©peket k√©sz√≠tett minden koncertrŇĎl √©s azokat mutogatta az Eur√≥pai Uni√≥nak, mintha a saj√°t √∂tlete lett volna.

Egy r√©gi ismerŇĎs√∂m felh√≠vott, hogy nem v√°llaln√°nk-e a fell√©p√©st. T√°ncrendezv√©ny lesz, t√°nczen√©t j√°tszunk, mi√©rt mondtam volna nemet? Majd a hvg.hu fizeti ki a g√°zsimat vagy mi?

Ebben az eg√©szben csak az k√©telkedhet, aki azt hiszi, hogy Magyarorsz√°g √©len j√°r a h√ľlyes√©gben.