Egy gorilla leter√≠t√©s√©hez elegendŇĎ nyugtat√≥l√∂ved√©kkel lŇĎtt√©k meg a tenerifei √°latkert gondoz√≥j√°t, aki gorill√°nak √∂lt√∂zve grassz√°lt a parkban. Az √°llatkert alkalmazottja √©ppen egy olyan gyakorlaton vett r√©szt, ahol az √°llatkerti gorill√°k menek√ľl√©s√©t szimul√°lt√°k, amikor eltal√°lta a l√∂ved√©k.

A gyakrolatr√≥l sajnos nem inform√°lt√°k az √°llatkert minden alkalmazottj√°t, √≠gy az √°llatorvost sem. Ňź azt l√°tta, hogy egy elszabadult gorilla szalad kereszt√ľl az √°llatkerten, √≠gy akci√≥ba l√©pett. A l√°b√°n tal√°lta el a jelmezes f√©rfit egy gorill√°t is leter√≠tŇĎ nyugtat√≥l√∂ved√©kkel.

A gondoz√≥t r√∂gt√∂n k√≥rh√°zba sz√°ll√≠tott√°k, mivel a nyugtat√≥ allergi√°s reakci√≥kat v√°ltott ki. Az ilyen √©s ehhez hasonl√≥ gyakorlatok egy√©bk√©nt szok√°sosak az √°llatkertekben, hogy felk√©sz√ľljenek az √°llatok esetleges sz√∂k√©s√©re.

Update: Az √°llatkert sz√≥vivŇĎje a Guardiannek c√°folta az √©rtes√ľl√©seket, melyek szerint gorill√°nak volt √∂lt√∂zve a gondoz√≥. Azt mondta, lehetetlen √∂sszekeverni egy embert egy gorill√°val.

via Irish Examiner, kép: gorillacostumes