Magyarmentő osztrákok, belügyes SMS, Hoth-ra emlékeztető helyzet, Mordorba lovagoló Semjén Zsolt. A tegnapi nap sok bosszúságot okozott azoknak, akik éppen az autópályán vesztegeltek már húsz órája, de adott bőven témát azoknak, akik szeretnek vicces képekkel kommentelni közéleti eseményeket.

Ha persze komoly tudósítást szeretnétek, arra még mindig ott van az Indexes percről percre, ahol fáradhatatlanul teszik ki, hogy melyik úton milyen állapotok uralkodnak, hol van szükség segítségre és általában milyen a helyzet. Ha viszont egyenesen a forráshoz mennél, akkor itt meg tudod nézni azt a közösségi térképet, amin bárki bejelölheti, hol vannak bajbajutottak és hol és kik tudnak segítséget nyújtani.

zero2zero például tökéletesen megfogta két képben azt az egészen abszurd helyzetet, hogy március 15-én az osztrákok segítségét várja az ország. Remélem október 23-án nem kell mondjuk égből érkező orosz élelmiszercsomagokat várunk lepkehálóval.

A Belügyminisztérium, ahelyett, hogy mondjuk a milliókért kiépített vészjelző rendszert használta volna, vagy egyszerűen csak minden egyes közszolgálati csatornán folyamatosan a fejen pörgő és szirénázó Novodomszky Évával jelezte volna, hogy probléma van az országban, egyszerűen kiküldött egy SMS-t. Ami ráadásul nem volt túl segítőkész. És ahogy aztaszegyen egyszerűen megfogalmazta, prostitúció lebonyolítására is alkalmas alibiszöveget tartalmazott.

Advertisement

Figyelem, duplacsavar! Egyrészt a Trónok harca "Winter is coming!" mondatát facsarta ki balint, másrészt meg Ned Stark sem hisz a szemének, hogy jönnek Nickelsdorfból a hókotrók és segélycsomagok.

Advertisement

Igen, pontosan olyan volt a helyzet tegnap, mint a Hoth-bolygón, bár lehet, hogy az állami AT-AT lépegetők csak addig tűntek volna jó megoldásnak, amíg meg nem jelenik az ellenzék néhány A-szárnyúval. Mavis képe.

Advertisement

Ha már ellenzék, természetesen a szocinyugdíjasnak is muszáj volt hozzáadnia a maga kis csipketerítős, üvegvitrines bölcsességét.

Advertisement

Pintér Sándor belügyminiszter tegnap délelőtt egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nincsen megelégedve az állampolgárok fegyelmezettségével. Volt, akinek erről nem más jutott eszébe, mint Biszku Béla. A minisztérium egyébként várhatja, lesz még probléma az állampolgárok fegyelmezettségével, a Rendkívüli Ügyek Minisztériuma például ma délutánra hólapátos flashmobot hirdetett a belügy épülete elé.

Advertisement

Egyáltalán nem foglalkozunk vele a Cinken, pedig kellett volna: Semjén Zsolt a nagy hókatasztrófa közepette a kézdivásárhelyi ünnepségre lovon érkezett, peckesen, bocskaiban. A Gyűrűk ura nazgúljaival húzott párhuzamot nem mi készítettük, hanem alexdarkwater.

Advertisement

Budapesten jelenleg vakítóan süt a nap, lehet, hogy kiülök én is a kertbe és kipattintok egy Löwenbräut, mint ezek a Férfiak addictiontrip képén.

Advertisement

És a személyes kedvencem, ami nem photoshop, de akár az is lehetne. Orbán Viktor tegnap Brüsszelből egyenesen a Teve utcába loholt, ahonnan posztolt is egy képet. Amint a krízisközpontban a háttérben bizony az idokep.hu megy, az az oldal, amit tavaly október óta szeretne kigolyózni az állam azzal, hogy ráteszi a mancsát az időjárásjelentésre. A találat koosnya éles szemét dícséri, én elvesztem a kép megannyi részletében.

Advertisement

Ne habozzatok megĂ­rni kommentben, ha kihagytam valamit!