​Belekötött a magyar nőkbe a szlovák hokivilágbajnok

Illustration for article titled ​Belekötött a magyar nőkbe a szlovák hokivilágbajnok

Részeg volt, irritálta a magyar szó, agresszív lett a pozsonyi bárban, picsázni kezdett. Két szlovák fiú védte meg a helyi magyar nőket az elnöki hivatal osztályvezetőjétől, a verekedést is bevállalták.

Advertisement

Pozitív kimenetelű magyarellenes akció történt a szlovák fővárosban, amennyiben a hőzöngő Dárius Rusnákot a szemtanúk fékezték meg, igaz, a végén erőszakba torkollt a dolog. A férfi igazi sportlegenda, ő volt ugyanis a csapatkapitánya az 1985-ben világbajnok csehszlovák hokiválogatottnak.

Az események egy bárban zajlottak, nem messze az elnöki palotától.

„Magyarul beszélgettünk, a szomszéd asztalnál ülő két idősebb férfi egyike angolul megkérdezte, milyen nyelven beszélünk. Mondtuk, hogy magyarul, majd ő visszakérdezett angolul, hogy miért, mire illedelmesen válaszoltunk, hogy itt élünk és magyarok vagyunk. Ekkor kezdett szlovákul kiabálni, hogy azonnal hagyjuk abba, mert őt ez irritálja, beszéljünk szlovákul, majd elkezdett káromkodni, s lehordott minket mindennek"

Advertisement

Így idézte fel a két magyar nemzetiségű nő egyike a történteket a pozsonyi Új Szónak.

„Kurva picsák, beszéljetek szlovákul, a magyar irritál"

Álltólag ezt mondta Rusnák, mármint ugye szlovákul. A két nőt a bárban beszélgető fiatal szlovák fiúk védték meg, akik odementek, és megkérték a részegen erőszakoskodó ex-hokist, hogy ne beszéljen nőkkel ilyen hangon. Ekkor tört ki a verekedés, a nők pedig rendőrt hívtak.

Advertisement

(fotó: Új Szó/TASR)

Share This Story

Get our newsletter