This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Béla, ciao

Illustration for article titled Béla, ciao

Megnyerte a görög választásokat a baloldali vagy milyen Sziriza, de úgy néz ki, hogy annyira nem nyerte meg, hogy egyedül is képes legyen kormányozni. Schiffer András és Tamás Gáspár Miklós örülhet, az pedig hamarosan kiderül, hogy mi lesz az euróval és az eurózónával.

Advertisement

És az is kiderül – mármint hamarosan –, hogy a Sziriza milyen koalíciót csinál, vagy esetleg külső támogatóként felsorakozik-e mögötte a centrista To Potami.

Viszont addig is örömmel láttam a 444-en a fenti videót, melyen a győztes párt aktivistái a Bella ciao c. partizándalt permormálják. Ez a kedvenc partizándalom ugyanis! A legjobban eddig Bartus László – igen-igen, az amerikai népszavás – előadásában szerettem, aki egy kerti buliban alkotott tökéleteset még régen, világgazdaságos korunkban, de arról nincs felvétel.

Advertisement

Mellette Anita Lane rúghat csak labdába, akinek Nick Cave-vel közös számai is voltak, és ez az alábbi feldolgozás szerintem olyan gyönyörűen nyomasztó, hogy csak na.

Share This Story

Get our newsletter