Tegnap este megszólalt a magyar James Bond ügyében Vona Gábor is, ideje volt, már nagyon vártam. A Jobbik elnöke azt írta a Facebookon, hogy Kovács Béla nem kém, és nem áll kapcsolatban a titkosszolgálatokkal. De mire véljem az illusztrációt?

Az EP választás előtt másfél héttel robbant az újabb "jobbikos botrány", miszerint Kovács Béla "orosz kém". Senkinek ne legyenek kétségei, az egész aljas rágalom, ami mögött nyilvánvaló a szándék: így próbálnak minket a kampányban megállítani és a harmadik helyre visszaszorítani. Gondoljunk csak a nemrégiben az amerikai alelnök által kezdeményezett telefonhívásra, amelyben a Jobbik és Kovács Béla elleni fellépésre kérte Orbán Viktort. Mivel nincsen rejtegetni valónk, Kovács Béla saját kérésére kezdeményeztük, hogy a nemzetbiztonsági bizottság nyilvános ülésen hallgassa őt meg. Ahogyan az is a mi javaslatunk, hogy a képviselők nyilatkozzanak esetleges kettős állampolgárságukról, valamint kértük a külföldről pénzelt civil szervezetek átvilágítását is. Ugyanis ügynökök valóban vannak, de azok főképpen amerikaiak és izraeliek, akiket viszont nem a mi sorainkban kell keresni...

Ez így kerek is lenne egy ilyen típusú pártelnöktől, de hogy a mellékelt fotót mellékelte a fenti szöveghez, az mindenképpen vicces, csak még nem döntöttem el, pontosan min kell nevetnem. Vicces továbbá a nyílt ülés feszegetése is – ezt már maga Kovács is forszírozta –, hiszen egy ilyen ügyben sok minden elképzelhető, de az, hogy minden részletet a kedves emberek elé tárjanak, tökéletesen elképzelhetetlen. Na mindegy, majd kiforogja magát a sztori, ráérünk, kivárjuk.