Bekapcsolta a webkamerát, felgyújtotta magát, százaknak közvetített

Illustration for article titled Bekapcsolta a webkamerát, felgyújtotta magát, százaknak közvetített

Szombat este a 4chan egyik felhasználója bevett egy marék gyógyszert, ráivott egy kis vodkát, tüzet gyújtott a szobájában és elkezdte az eseményeket közvetíteni. Kétszázan nézték élőben.

Advertisement

A húszéves, Stephen néven futó felhasználó azt írta, hogy már 9 éve a közösség része az internet segglyukának is nevezett fórumon, és most úgy érezte, valamit vissza is kell adnia a /b/ nevű, elég súlyos tartalmakat posztoló közösségnek. Úgy döntött, hogy öngyilkos lesz.

Egy másik felhasználó regisztált egy chatszobát, ahova Stephen a mostanában népszerű mém nevével, LOLDoge-ként be is lépett. A Chateen oldalán létrehozott szobában maximum kétszáz felhasználó nézhet egy streamet. Mondanom sem kell, hogy Stephen szobája megtelt.

Advertisement

A közvetítésről készült videót még mindig meg lehet nézni itt, bár én annyira nem vágyom rá.

Stephen az utolsó pillanatokig közvetítette az eseményeket, amikor ő maga is lángra kapott, akkor a chatszobában elkezdett olyanokat gépelni, hogy #imdead (meghaltam) #omgimonfire (úristenégek). A felvételeken az látszik, hogy a szoba lassan megtelik füsttel, majd az utolsó pillanatban megjelennek a tűzoltók és kirántják Stephent a szobából. Az még mindig nem világos, hogy a srác belehalt-e a sérüléseibe vagy túlélte.

Advertisement

Az ontariói Guelph egyetemen például tényleg volt egy tűz, aminek az egyetlen sérültje komoly, de nem életveszélyes sérülésekkel került kórházban. Másrészt viszont nagyjából ugyanabban az időben Pittsburghben is volt egy lakástűz, aminek az áldozata a helyszínen belehalt a sebesüléseibe.

[The Daily Dot, Kotaku]

Share This Story

Get our newsletter