Illustration for article titled Bejelentést tettek a régi csöcsös plakátom miatt a rendőrségnél

Zeroz3ro állampolgári bejelentést tett a több évvel ezelőtti – kommunikációelméleti szempontból példaértékű – plakátrongálás ügyében. Amiről ma reggel írtam a Cinken.

Advertisement

A bejelentést tumblr-en vettem észre, a mikroblogger először oda posztolta ki a rendőrségnek írt levelét, meg is kérdeztem tőle, tényleg elküldte-e, kapott-e már választ, mire számít, meg hogy mire gondolt, amikor bejelentést tett. Hiszen én például még soha nem tettem bejelentést.

Advertisement

Ezt válaszolta:

Persze hogy elküldtem, nincs benne semmi rossz, állampolgári bejelentés, ha jelenleg ez most kiemelt prioritású terület a rendőségen, mivel már az a bizonyos két hét (amikor rendet csináltak) már rég elmúlt, szeretném, ha az adóm ellenében még több rendőrnek, helyszínelőnek, rejtett, álcázott és nyílt egységeknek lenne munkája.

Plakátrongálás = plakátrongálás, nincs egyenlőbb plakátrongálás a plakátrongálások között.

Amint érkezik válasz, természetesen kiteszem.

Amúgy én is kíváncsi vagyok, hogy válaszolnak-e rá, nagyon jóízű levelezéseket lehet lefolytatni állami intézményekkel, a BRFK-nek még sosem küldtem levelet, várom, hogy mi lesz a válasz.

Az egyik ismerősömnek ellopták a pénztárcáját 50 ezer forinttal és az összes igazolványával egy budai étteremben. A rendőrörsön eltöltött több órás várakozás után nevetve közölték vele, hogy ugye nem számít arra, hogy majd nyomozni fognak ebben az ügyben, és a legjobb lenne hogy ha csak úgy hazamenne ... úgy kellett kierőszakolni a feljelentést, ami az ellopott iratok miatt ugye kötelező. Az ismerősöm sajnos nem egy megrongált plakát volt :-(

Advertisement

Mondanám, hogy tűkön ülök, hogy mi lesz a dolog folytatása, de azért nagy fordulatokra nem számítok, tényleg régi az ügy: most utánanéztem, 2010 decemberében már bőven megvolt nekem ez a kép, úgyhogy a dolog elég régre nyúlik vissza.

Share This Story

Get our newsletter