​Beépítettek egy oszlopot a vakok vezetősávjának közepébe

Fővárosi idiotizmusrekord! A XVII. kerületi Szent Kereszt tér felújítói vagy hülyék, vagy a leggonoszabb tréfát akarták kieszelni.

A Szent Kereszt tér járdáin vezetősávokat helyeztek el a vakok és gyengén látók biztonsága miatt. Ezek olyan ösvények, amelyek a recés, talppal vagy bottal jól kitapintható felszínűkkel segítenek a vakoknak, hogy megtalálják az utca közlekedési tengelyét.

Advertisement

Segítenek, kivéve, ha a csökkent értelmű kivitelező vasoszlopot illeszt a biztonságos útvonal közepébe, gonosz csapdává változtatva a jószándékú fejlesztést. Az ügyben egy állampolgár a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesületéhez fordult, akik ezt írták neki:

Mivel a látássérült személy a vezetősávot követve halad, így ezeken a taktilis jelzéseken semmilyen tárgy nem helyezhető el. Sajnos nincs arról információnk, hogy ki volt a tér felújításánál a mérnök, a kivitelező, s ki hagyta jóvá a terveket. A kapcsolatot felvesszük az érintett önkormányzattal, s egyben kérjük őket a helyes kivitelezés elvégzésére.

(via ittlakunk.hu)

Share This Story