A minisztereln√∂k kommentelŇĎit nem lehet megunni!

Orb√°n Viktornak √ļj focis tematik√°j√ļ h√°tizs√°kja, Kleiber P√©ternek viszont igaza van. Az √ļgynevezett biofŇĪ t√©nyleg undor√≠t√≥, √©s j√≥ es√©llyel vesz√©lyes anyag: pszichoakt√≠v cuccal impregn√°lt n√∂v√©nyi t√∂rmel√©krŇĎl van sz√≥, ami nemritk√°n vad √©rzelmi reakci√≥kat v√°lt ki a fogyaszt√≥kb√≥l, ellent√©tben az eredeti marihu√°n√°val.

Advertisement

√Črdemes elolvasni Pikaxetal mikroblogger vonatkoz√≥ reblogj√°t:

HŇźS√ĖM!

btw a probl√©ma, amit felvet, az konkr√©tan a legfontosabb √ľgy ma Magyarorsz√°gon a drogoz√°ssal kapcsolatban. ez a "biofŇĪ" ez a szintetikus kannabinoidok utcai neve, sz√≥val t√°volr√≥l sem bio, hanem feh√©r por feloldva √©s r√°spriccelve valami z√∂ld "n√∂v√©nyi t√∂rmel√©kre" (hol a fogyaszt√≥v√©delem ilyenkor?!). r√°ad√°sul √≠gy kb b√°rmelyik random drogambulancia, pszichi√°triai, toxikol√≥giai oszt√°ly munkat√°rs√°t meg lehet k√©rdezni, √©s ugyanazt fogj√°k mondani: ezekn√©l sokkal nagyobb a kock√°zata a drog induk√°lta pszich√≥zisnak, mint a fŇĪn√©l, sŇĎt, a spanglit√≥l alig van ilyen, ezektŇĎl meg el√©g gyakran.

√©s akkor azt kell m√©g hozz√°tenni, hogy a spangli a leggyakrabban fogyasztott illeg√°lis szer, sz√≥val a diz√°jner szerek k√∂z√ľl ma messze ez a legn√©pszerŇĪbb, sŇĎt. mutatok egy √°br√°t az egyik konferenci√°r√≥l:

ezen el√©g konkr√©tan l√°tszik a trend. (a piros a szintetikus fŇĪ - az √°br√°t a bszki laborat√≥rium vezetŇĎje csin√°lta, az ŇĎ elŇĎad√°s√°r√≥l van a k√©p)

beteg ez az eg√©sz, a t√∂rv√©nyek egy sokkal kock√°zatosabb szerhaszn√°latra k√©nyszer√≠tik az embereket, amihez ez√ļton is gratul√°lok! (ja, √©s a C-list√°t lehet elfelejteni, nem mintha eddig ne lett volna soktucat ilyen szintetikus kannabinoid, hanem mert most a leg√ļjabb vegy√ľletcsoport a pinaca, fubinaca csal√°d olyan k√©miai strukt√ļr√°j√ļ, hogy a generikus szab√°lyoz√°s gyakorlatilag lehetetlen. egyenk√©nt kell majd felrakni ŇĎket, de kibaszott sok vari√°ci√≥ van‚Ķ)

ha valamikor lenne orsz√°gos drogprevenci√≥s kamp√°nynak √©rtelme, akkor most, sz√≥lni k√©ne a fi√ļknak l√°nyoknak, hogy ink√°bb rendes f√ľvet sz√≠vjanak, ezeket meg felejts√©k el. √©s petinek meg p√©nzt parip√°t fegyvert k√©ne adni a terv√©hez!

Advertisement

(via orbanviktor)