A miniszterelnök kommentelőit nem lehet megunni!

Advertisement

Orbán Viktornak új focis tematikájú hátizsákja, Kleiber Péternek viszont igaza van. Az úgynevezett biofű tényleg undorító, és jó eséllyel veszélyes anyag: pszichoaktív cuccal impregnált növényi törmelékről van szó, ami nemritkán vad érzelmi reakciókat vált ki a fogyasztókból, ellentétben az eredeti marihuánával.

Érdemes elolvasni Pikaxetal mikroblogger vonatkozó reblogját:

HŐSÖM!

btw a probléma, amit felvet, az konkrétan a legfontosabb ügy ma Magyarországon a drogozással kapcsolatban. ez a "biofű" ez a szintetikus kannabinoidok utcai neve, szóval távolról sem bio, hanem fehér por feloldva és ráspriccelve valami zöld "növényi törmelékre" (hol a fogyasztóvédelem ilyenkor?!). ráadásul így kb bármelyik random drogambulancia, pszichiátriai, toxikológiai osztály munkatársát meg lehet kérdezni, és ugyanazt fogják mondani: ezeknél sokkal nagyobb a kockázata a drog indukálta pszichózisnak, mint a fűnél, sőt, a spanglitól alig van ilyen, ezektől meg elég gyakran.

és akkor azt kell még hozzátenni, hogy a spangli a leggyakrabban fogyasztott illegális szer, szóval a dizájner szerek közül ma messze ez a legnépszerűbb, sőt. mutatok egy ábrát az egyik konferenciáról:

ezen elég konkrétan látszik a trend. (a piros a szintetikus fű - az ábrát a bszki laboratórium vezetője csinálta, az ő előadásáról van a kép)

beteg ez az egész, a törvények egy sokkal kockázatosabb szerhasználatra kényszerítik az embereket, amihez ezúton is gratulálok! (ja, és a C-listát lehet elfelejteni, nem mintha eddig ne lett volna soktucat ilyen szintetikus kannabinoid, hanem mert most a legújabb vegyületcsoport a pinaca, fubinaca család olyan kémiai struktúrájú, hogy a generikus szabályozás gyakorlatilag lehetetlen. egyenként kell majd felrakni őket, de kibaszott sok variáció van…)

ha valamikor lenne országos drogprevenciós kampánynak értelme, akkor most, szólni kéne a fiúknak lányoknak, hogy inkább rendes füvet szívjanak, ezeket meg felejtsék el. és petinek meg pénzt paripát fegyvert kéne adni a tervéhez!

Advertisement

(via orbanviktor)

Share This Story

Get our newsletter