A Szvjatoszlav Vakarcsuk vezette Okean Elzy decemberben fellépett a Majdanon, egy harcias pétervári politikus az együttes tavaszi turnéjának orosz részét egy az egyben lelőtte volna.

Az Okean Elzy már vagy húsz éve megvan, nemcsak Ukrajnában, Oroszországban is nagyon népszerű, termekben, csarnokokban és stadionokban egyaránt telt házakat csinál. És én is nagyon szeretem, tavaly csak azért nem tudtam megnézni Munkácson, mert súlyos időpont-egyeztetési nehézségeim voltak. Vakarcsuk frontember egyébként Munkácson született, Lembergben nőtt fel, ukránul énekel, de nem valami hülye szélsőséges nacionalista, hanem abszolút európai értelemben vett srác. A 2004-es narancsos forradalomban hatalmas lendülettel vett részt, bele-belekapott az ideibe is, de kevésbé aktívan, mint akkor. Ezzel együtt decemberben csináltak egy nagykoncertet a Majdanon, ami a jelek szerint nagyon fáj némely nagyoroszoknak.

Advertisement

Vitalij Milonov képviselő az orosz kulturális miniszterhez fordult, azzal, hogy tiltsák be a március-áprilisra tervezett, sokállomásos Okean-turnét cakkpakk. Vakarcsukot az orosz állam ellenségének nevezte, a Twitteren azt írta, az együttesnek semmi keresnivalója Oroszországban, koncertezzen Lembergben és Vinnyicában.

A koncertszervezők ma délelőtt közölték: a menetrendben semmilyen változást nem terveznek, mennek mindenhova, Nyugat-Európától a Baltikumon és Szentpéterváron át Szibériáig, a jegyek kaphatók, szépen fogynak.

Ezt meg nézzétek meg:

Share This Story

Get our newsletter