Egy fegyveres f√©rfi bel√©pett a Carlton Interncontinentalba Cannes-ban √©s bezs√°kolt egy valag dr√°gak√∂vet Lev Levjev izraeli √ľzletember ideiglenes ki√°ll√≠t√°s√°r√≥l.

A rendŇĎrs√©g azt mondta a Nice Matin nevŇĪ francia lapnak, hogy lehet nem volt a legjobb √∂tlet a Carltonban tartani a ki√°ll√≠t√°st, mert az ilyen helyeken nem a legjobb a biztons√°g. √Čn csak annyit akarok mondani, hogy nem sz√©p dolog ut√≥lag okoskodni, kedves francia rendŇĎrs√©g. A tolvaj √°ll√≠t√≥lag fegyvert l√≥b√°lt a hotel belsej√©ben, lŇĎni viszont nem lŇĎtt egyet sem.

A Guardian is √≠rja, hogy nem ez volt az elsŇĎ profi √©kszerrabl√°s Cannes-ban id√©n. M√°jusban, a fesztiv√°l elsŇĎ het√©ben a Novotel hotel egyik szob√°j√°b√≥l loptak el 400 milli√≥ forint √©rt√©kŇĪ dr√°gak√∂vet, amit a filmes rendezv√©ny egyik szponzora az√©rt tartott ott, hogy sz√≠n√©sznŇĎk hordj√°k ŇĎket majd a v√∂r√∂s szŇĎnyegen.

Egy h√©ttel k√©sŇĎbb a Du Cap-Eden-Roc sz√°llod√°ban tŇĪnt el egy 550 milli√≥ forint √©rt√©kŇĪ gy√©m√°ntnyakl√°nc, pedig ott volt a k√∂zvetlen k√∂zel√©ben 80 testŇĎr, a helyi rendŇĎrs√©g, a sz√°lloda biztons√°gi szolg√°lata, √©s az √©kszer tulajdonos√°nak, a De Grisogono nevŇĪ c√©gnek a munkat√°rsai is.

Egyik esetben sem találták meg a tolvajokat és az ellopott ékszereket.

Fotó: AP