Illustration for article titled Bartók Béla rokonát rasszista inzultus érte a Keletinél

Már szervezik a CBA bojkottját, igaz, a bolt, ahol verbális rasszista támadás ért egy fekete magyart – aki Bartók Béla testvérének dédunokája –, nem is a lánchoz tartozik.

Advertisement

“Fuck CBA” – kommentelte Kriszta, “általában nem szabadna a CBA üzleteiben vásárolni” – vetette fel Lili, “bojkottáljuk az egész CBA láncot” – kapta fel az ötletet Gergely egy fb-poszt kommentjei között.

Felháborodásuk oka az a sztori volt, amit Mamah Mária osztott meg. A nő arról számolt be, hogy miután önkéntesként menekülteket segített a Keletinél, társaival bement vizet venni a pályaudvar melletti, a Thököly út és a Verseny utca sarkán található CBA-ba. Ahol, szól a sztori, miután a tulaj meghallotta, hogy önkéntesek, állítólag megjegyzéseket kezdett tenni, majd a családtagjaival együtt rasszista gyalázkodásba kezdett.

Advertisement

Például azt mondta, hogy menj haza, te koszos fekete.

“Kar hogy nem vettem fel videora, amikor magyarul valaszoltam neki” – írja Mamah. A sztori másik visszataszító eleme, hogy a bolt tulajdonosai mindeközben állítólag 1000 forintot kértek 2 menekülttől azért, hogy a boltban feltölthessék a telefonjukat.

Advertisement

Mamah Mária a figyelmesebb tévénézők előtt sem ismeretlen, ugyanis 2011-ben indult az X-faktorban. Az ekkoriban írott cikkekből derül ki, hogy Mamahnak – akinek az anyja magyar, az apja amerikai – a dédanyja Bartók Béla testvére, Elza.

A bojkottsztori ügyében megkerestem a CBA-t, és ekkor robbant a bomba: Fodor Attila, a cég kommunikációs igazgatója ugyanis elmondta, hogy az eset sajnálatos, ám az a bolt nem az ő hálózatukhoz tartozik. Róbert, a Cink környéken lakó barátja azóta személyesen is ellenőrizte kutyasétáltatás közben, hogy tényleg nem CBA-ról van szó. Egyébként a Mamah által az fb-re kiposztolt fotón sincs CBA felirat a cégéren.

Advertisement

Az inzultus ettől persze inzultus marad, én pedig most indulok a boltba megkérdezni őket az esetről. Mamah így írta le az eseményeket:

Kedves barataim! Kerlel Benneteket sose menjetek a verseny utca - thokoly utca sarkan levö CBA/elelmiszer uzletbe. Miutan 2 oran keresztul etelt osztottunk a menekulteknek a keletinel bementunk ide vizet venni amikor az uzlet tulajdonosa meghallotta hogy onkenteskedtunk rasszista kommenteket tett es azt mondta menj haza te koszos fekete. A gyerekei es a ferje is kinevettek es tobb rasszista kommentet tettek. Kar hogy nem vettem fel videora amikor magyarul valaszoltam neki. Mindekozben ket bevandorlo epp bent toltotte a mobiljat es fejenkent 1000 ft -ot kertek a toltesert a bolt tulajdonosai. Ne menjetek ebbe a boltba vasarolni ha tehetitek.

Koszonom szepen!

Share This Story

Get our newsletter