This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Baromi bénán cenzúrázta meg a köztévé az Index kérdéseit

Orbántól kérdezett a riporter. Élő adásban még tökéletesen hallatszott minden, aztán a későbbi összefoglalóban ezen a ponton valahogy hanghiba keletkezett. Hihetetlen véletlen ! De a legnagyobb baj messze nem az, ha tényleg belenyúltak a felvételbe.

Advertisement

Szombaton Kötcsén Orbán miniszterelnök válaszolt a megjelent stábok kérdéseire, amit a köztévé élő adásban közvetített, majd a későbbi összefoglalóiban többször megismételt. Az indexes Fábián Tamás hangja élőben tökéletes volt, utána viszont pont csak az ő mondatait nem lehetett érteni a recsegés miatt.

Nem is az az érdekes ebben a friss történetben, hogy a pénzünkből fenntartott közmédia a jelek szerint megint átlátszó módon, ugyanankor gyermetegen cenzúráz. Ez sokéves, jó párszor lebukott, közepesen unalmas sztori önmagában. Hanem az, hogy olyan brilliáns szerkesztők teszik ezt, akik még azt sem képesek felfogni, ha valami a kenyéradó gazdájuk javát szolgálja.

Advertisement

Fábián ugyanis nem kötözködött, hanem releváns kérdéseket tett fel arról, hogy Magyarország végül is hajlandó lenne-e EU-s kvóták alapján menekülteket befogadni, ami jó lehetőséget nyújtott Orbánnak, hogy kifejtse a kifejtendőket. Az egész a kérdésekkel együtt volt érthető és a miniszterelnök egyáltalán nem jött ki belőle rosszul. A rendpárti nézők valószínűleg kifejezetten élvezték, amit mond, és még jobban élvezték volna, ha nem recsegik nekik szét a szövegösszefüggést.

Win-win-szituáció - mondaná az ember, ha a képet, vagyis a hangot nem torzítaná el közben egy lúzer.

Advertisement

(via vastagbor)

Share This Story

Get our newsletter