Barcza György kezeli ezután az államadósságot

Illustration for article titled Barcza György kezeli ezután az államadósságot

Az egykor a gazdasági sajtóban igen népszerű elemző a századvéges igazgatósági tagság és a Napi Gazdaság-főszerkesztés után újabb csúcsra hágott. Ő lesz az ÁKK vezérigazgatója.

Advertisement

Nem alaptalanul és képesítetlenül: mint a 444 írja, Barcza György jelenleg is a Budapesti Corvinus Egyetem PHD-hallgatója, témája pedig az adósság.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. új vezérigazgatóját február 1-jei hatállyal nevezte ki Varga Mihály. Erre azért volt szükség, mert a korábbi vezér, Töröcskei István csúnyán megbukott civilben: a Magyar Nemzeti Bank tavaly december elején visszavonta a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tevékenységi engedélyét, amelynek ő volt a többségi tulajdonosa, mellette a részvények 49 százalékét a magyar állam birtokolta. A történtek után Töröcskei jelezte lemondási szándékát, és ezt a nemzetgazdasági miniszter a héten el is fogadta.

Advertisement

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. honlapján található információk szerint Barcza György a társaság igazgatósági tagja, vezető elemzője. A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát 1999-ben. Utána dolgozott a Pénzügyminisztériumban, az Államadósság Kezelő Központban, illetve két kereskedelmi banknál is elemzési igazgatóként.

Fő területei az MTI szerint a makrogazdasági folyamatok menedzsmentje, valamint a tőkepiacok elemzése. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. 2013 augusztusában jelentette be, hogy megvásárolta a Napi Gazdaság Kiadó Kft.-t, ekkor lett az újság főszerkesztője Barcza.

Share This Story

Get our newsletter