This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Barátnője névnapjára töltötte fel a nyugatos zombis képeket az alkotó

Illustration for article titled Barátnője névnapjára töltötte fel a nyugatos zombis képeket az alkotó

Elképesztő sikert ért el Csepella Olivér a Nyugat+Zombik képregény-sorozatának néhány kockájával, miután bemutattuk itt a Cinken. Mivel záporoztak a kérdéseitek a kommentekben, neki szegeztük őket az alkotónak: honnan jött az ötlet, beszerezhető-e valahol a cucc és mik a tervei a folytatásra?

Advertisement

"Már nagyon régóta tervezem a Nyugat+Zombik képregényt, azt hiszem kisképző harmadikban találtam ki, az kb 8 évvel ezelőtt volt. Konkrét előképem nincs, de ha film, akkor Tarantino, ha képregény, akkor Mignola-féle Hellboy és Guy Davis-féle BPRD.

Az első, Tragédia című fejezet van kész, ami egy 32 oldalas képregényfüzet. Megvan a teljes, hét részes történet forgatókönyve, anélkül nem mertem volna elkezdeni rajzolni. Ez a füzet és a hozzá tartozó arculat volt a BA diplomamunkám a soproni AMI-ban (Alkalmazott Művészeti Intézet). A tanárok végig támogatták a projektet, eleve nagy jófejség volt a részükről, hogy belementek, hogy tervezőgrafikán képregénnyel diplomázzak. Ez is a kép és a szöveg pajtásságáról szól egy kiadványban, de nyilván egész más arányokkal és problémákkal mint egy magazin vagy egy folyóirat. A témavezetőm Juhász Márton tipográfus volt, nagyon hálás vagyok neki. És rengeteg más embernek is, de az nem fér ide."

Advertisement

Persze magától értetődő a kérdés, hogy miért porosodott mostanáig egy ilyen kincs az asztalfiókban. Sőt, hogy hogy még most is csak néhány képe érhető el a neten.

"Csak simán lassú vagyok. Sok dologgal foglalkozom egyszerre és kevés időt hagyok a publikálásra. Eleve ahhoz hogy kitegyek pár munkát Béhance-re az kellett, hogy a barátnőm ezt kérje névnapjára. Egyelőre nincs kiadóm, de nagyon szeretném, hogy megjelenjen."

Advertisement

Mivel többen rajzfilmet, sőt 3D mozit követeltetek a Nyugat+Zombi képregényből, megkérdeztük Olivért ezekről is.

"Bőven nem gondolkozom ilyesmin, de ha más műfajra kéne adaptálni, akkor szerintem drámának lenne a legviccesebb. Ujlaki Dénes például jobb Móricz Zsigmond lenne, mint az eredeti."

Advertisement

Ja és amire szintén a drága Cink-olvasók hívták fel a figyelmünket: Olivér egy zenekarban is forntemberkedik. Így:

Share This Story

Get our newsletter