Elk√©pesztŇĎ sikert √©rt el Csepella Oliv√©r a Nyugat+Zombik k√©preg√©ny-sorozat√°nak n√©h√°ny kock√°j√°val, miut√°n bemutattuk itt a Cinken. Mivel z√°poroztak a k√©rd√©seitek a kommentekben, neki szegezt√ľk ŇĎket az alkot√≥nak: honnan j√∂tt az √∂tlet, beszerezhetŇĎ-e valahol a cucc √©s mik a tervei a folytat√°sra?

"M√°r nagyon r√©g√≥ta tervezem a Nyugat+Zombik k√©preg√©nyt, azt hiszem kisk√©pzŇĎ harmadikban tal√°ltam ki, az kb 8 √©vvel ezelŇĎtt volt. Konkr√©t elŇĎk√©pem nincs, de ha film, akkor Tarantino, ha k√©preg√©ny, akkor Mignola-f√©le Hellboy √©s Guy Davis-f√©le BPRD.

Az elsŇĎ, Trag√©dia c√≠mŇĪ fejezet van k√©sz, ami egy 32 oldalas k√©preg√©nyf√ľzet. Megvan a teljes, h√©t r√©szes t√∂rt√©net forgat√≥k√∂nyve, an√©lk√ľl nem mertem volna elkezdeni rajzolni. Ez a f√ľzet √©s a hozz√° tartoz√≥ arculat volt a BA diplomamunk√°m a soproni AMI-ban (Alkalmazott MŇĪv√©szeti Int√©zet). A tan√°rok v√©gig t√°mogatt√°k a projektet, eleve nagy j√≥fejs√©g volt a r√©sz√ľkrŇĎl, hogy belementek, hogy tervezŇĎgrafik√°n k√©preg√©nnyel diplom√°zzak. Ez is a k√©p √©s a sz√∂veg pajt√°ss√°g√°r√≥l sz√≥l egy kiadv√°nyban, de nyilv√°n eg√©sz m√°s ar√°nyokkal √©s probl√©m√°kkal mint egy magazin vagy egy foly√≥irat. A t√©mavezetŇĎm Juh√°sz M√°rton tipogr√°fus volt, nagyon h√°l√°s vagyok neki. √Čs rengeteg m√°s embernek is, de az nem f√©r ide."

Persze mag√°t√≥l √©rtetŇĎdŇĎ a k√©rd√©s, hogy mi√©rt porosodott mostan√°ig egy ilyen kincs az asztalfi√≥kban. SŇĎt, hogy hogy m√©g most is csak n√©h√°ny k√©pe √©rhetŇĎ el a neten.

"Csak sim√°n lass√ļ vagyok. Sok dologgal foglalkozom egyszerre √©s kev√©s idŇĎt hagyok a publik√°l√°sra. Eleve ahhoz hogy kitegyek p√°r munk√°t B√©hance-re az kellett, hogy a bar√°tnŇĎm ezt k√©rje n√©vnapj√°ra. EgyelŇĎre nincs kiad√≥m, de nagyon szeretn√©m, hogy megjelenjen."

Mivel t√∂bben rajzfilmet, sŇĎt 3D mozit k√∂veteltetek a Nyugat+Zombi k√©preg√©nybŇĎl, megk√©rdezt√ľk Oliv√©rt ezekrŇĎl is.

"BŇĎven nem gondolkozom ilyesmin, de ha m√°s mŇĪfajra k√©ne adapt√°lni, akkor szerintem dr√°m√°nak lenne a legviccesebb. Ujlaki D√©nes p√©ld√°ul jobb M√≥ricz Zsigmond lenne, mint az eredeti."

Advertisement

Ja √©s amire szint√©n a dr√°ga Cink-olvas√≥k h√≠vt√°k fel a figyelm√ľnket: Oliv√©r egy zenekarban is forntemberkedik. √ćgy: