Banda? Piff!

Érdekel még benneteket Ukrajna, vagy már lecsengett ez a Munkács-ügy?

A mellékelt videón az figyelhető meg, ahogy az ukrán parlament mai ülésén Viktor Bondar, az Újjászületés frakció képviselője felfegyverzett bandának nevezi a Pravij Szektort, amit vehemensen nehezményez a független Volodimir Paraszjuk. Banda?! Te magad vagy banda! – mondja mérgesen. És piff – de komplett verekedés sajnos nem bontakozik ki. A legjobb teljesítményt az ügyben a házelnök Volodimir Grojszman nyújtja, aki megjegyzi, vannak itt mások is, akiknek nincs gondjuk a fizikai erejükkel, oszt mégsem ugrándoznak.

Advertisement

Mindeközben Lembergben két rendőrségi épület előtt is autót robbantottak, vannak súlyos sérültek. A belügy szerint az akciók összefüggésben lehetnek a hétvégi kárpátaljai eseményekkel. Robbantás volt Donyeckben is, azt a szeparatisták vezetőjének titkára szenvedte meg autóstul, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A Munkács környéki erdőkben Robin Hood módjára eltűnt PSZ-esekről érdemi új híreket egyelőre nem találok.

De közben azon gondolkodom, hogy meg kéne írnom Kárpátalja és Ukrajna rendszerváltás utáni történetét. A magam kissé szubjektív módján, természetesen. Lássak hozzá?

Share This Story

Get our newsletter