Amint kiderült, hogy mindjárt bezárják az oldalt, elkezdtek áradni a remek anekdoták az Iwiwről. A kedvencem egymondatos, abból az időszakból való, amikor az Index és az Origo birkóztak a szájtért, egyben ez a legjobb üzleti-munkahelyi sztori, amit valaha hallottam.

Íme a két kedvenc Iwiw-anekdotám.

Az elsőt egy volt indexes írta meg Facebookon, miután arra kértem a Cink-olvasókat, hogy meséljék el egy iwiwes sztorijukat. Egyetlen rövid mondat, mégis elképesztő világok nyílnak meg benne: a történet az Index vezetői meetingjén zajlik, abban az időben, amikor az Index és az Origo ádáz licitpárbajban próbálja megszerezni a közösségi oldalt, ami a végén a T-seknek sikerül.

Sose felejtem el az epic Index vezetőit, ahol felhívtuk Nobilist, hogy megtoldhatjuk-e az utolsó ajánlatot. Éppen egy ámbráscetről vontatták le a vitorlását.

(Nobilis Kristóf a Spéder-médiabirodalom kisebbségi tulajdonosa, híres tengeri vitorlázó. Amikor a volt OTP-s vezérhelyettes annak idején megvette az Indexet, Nobilis volt a stróman, akiről azt mondták, hogy ő a vevő. Még a szerkesztőségbe is bejött új gazdaként bemutatkozni, miközben persze az összes jelenlévő rég hallotta a hírt róla, hogy ő igazából csak Spéder magyar hangja, úgyhogy különösen jól mulattunk az egészen. Hiába hívták egyébként föl a cet hátán, az Origo vitte el az iwiw-et, hogy most bezárja.)

Advertisement

A másik mikroanekdotát ide írta meg Peer Krisztián költő, a Puszi együttes Orbán-ellenes dalának szövegírója, akinek akkor sikerült megkopasztania a Wiw alapítóit, amikor még nem voltak gazdagok.

353. Nyertem! Ahogy kábé egy hónappal a regisztráció után is nyertem 7 sört a Várady-társaságtól egy lupa-szigeti fürdőzés után, mert nem hitték el, hogy az ember bélrendszerének hosszúsága kevesebb mint tíz méter (a futballpályányi tüdőfelülettel keverték), és közös igazuk biztos tudatában mindenki egyenként fogadni akart. Egy estém meg volt oldva a Ráckertben. Még sört ittam! Volt Ráckert!

Nem anekdota, hanem fantasztikus kordokumentum az az email, amit NAK kommentelt be az iwiw-poszt alá. Megvolt neki ugyanis a Havaria Press hírügynökség eredeti, 2007-es levele arról, hogy fizetős lesz az iwiw, íme:

——-Original Message——-

From: ugyelet@havaria.hu [mailto:ugyelet@havaria.hu]

Sent: Thursday, November 15, 2007 11:40 AM

To:

Subject: Leallt az iwiw - mikor ujraindul, mar fizetos lesz

"Leállt az iwiw - mikor újraindul, már fizetős lesz

Ezekben az órákban zajlik a - tulajdonosok megfogalmazása szerint - az iwiw nevű közösségi portál eddigi legnagyobb fejlesztése: a rendszer áll. A HavariaPress úgy tudja, hogy a közösségi portál újraindulásától lehetőséget biztosít majd gazdasági társaságoknak, cégeknek is a megjelenésre, természetesen díjfizetés ellenében. A cégek a fejlesztők tervei szerint némileg elkülönült felületen jelenhetnek meg, s ezért egyszeri regisztrációs díjat, azon felül pedig ismerősönként 30 forintot kell majd fizetniük. A közösségi portál tulajdonosai mindezért csupán lehetőséget biztosítanak a cégeknek, hiszen azok saját kreativitására lesz bízva, miként használják majd a hatalmas adatbázist. A fejlesztők célja, hogy a cégek zaklatni ne tudják az egyéni felhasználókat, az egyéni felhasználóktól elkülönült, külön felületet kapnak. A nonprofit szervezeteknek, kluboknak továbbra is ingyenes lesz a portál használata, s természetesen az egyéni felhasználóknak sem kell majd fizetniük. A jelenleg klubszerűen működő felhasználókat egyelőre nem törlik, időt biztosítanak nekik, hogy a számukra kialakított belső felületre ""költözzenek"".