Szinte hihetetlen, de 11 √©ven bel√ľl m√°sodszor megcsin√°lta k√≠s√©rtetiesen ugyanazt: √°tvitt egy teljes sportrovatot egyik napilapt√≥l a Fideszhez hŇĪbb m√°sikhoz. Most a Magyar Nemzet sportosait vitte az √ļj f√©lhivatalos korm√°nypropaganda-laphoz, a Napi Gazdas√°ghoz.

Minden √∂nmenedzsel√©sben √ľgyetlen magyar √ļjs√°g√≠r√≥nak √©rdemes bevarrnia egy Ballai-fot√≥t a sz√≠ve f√∂l√© a sportzak√≥j√°ba, h√°tha √°tsug√°rzik bele valamennyi k√©pess√©g.

Felmondott a Nemzet sportovat√°nak mind az √∂t tagja, vagyis Ballai Attila rovatvezetŇĎ √©s lapszerkesztŇĎ, De√°k Zsigmond, F√°bik Tibor, Ch. G√°ll Andr√°s √©s Nov√°k Mikl√≥s, √©s mind √°tmennek a Napihoz, amit nemr√©g vett meg Liszkay G√°bor, a Nemzet volt r√©sztulajdonos-fŇĎszerkesztŇĎje ‚Äď √≠rta meg a N√©pszabads√°g. ‚ÄúMindannyian egy√©ni d√∂nt√©st hoztak‚ÄĚ ‚Äď teszi hozz√° a napilap cikke.

Liszkay a Napib√≥l ‚Äď miut√°n √°tkereszteli ‚Äď bevallottan korm√°nyp√°rti politikai napilapot akar csin√°lni.

√Ėnmag√°ban mindez k√∂zepesen √©rdekes √°llom√°sa lenne a Simicska‚ÄďOrb√°n-√∂sszevesz√©s ut√°ni szolgam√©dia-√°trendezŇĎd√©snek. De akkora d√©ja vut okozott, amitŇĎl m√°r igen √©rddekes lesz a dolog. 11 √©vvel ezelŇĎtt, 2004 november√©ben ugyanis arr√≥l √≠rt az √ļjs√°g, hogy fel√°llt a N√©pszava teljes sportovata, hogy Liszkay G√°bor fŇĎszerkesztŇĎ h√≠v√°s√°ra √°tmenjenek a Magyar Nemzethez. A rovatot Ballai Attila vezette, rajta k√≠v√ľl De√°k Zsigmond, F√°bik Tibor √©s Nov√°k Mikl√≥s dolgoztak benne. ‚ÄúA koll√©g√°k saj√°t maguk hat√°roztak a v√°lt√°sr√≥l‚ÄĚ ‚Äď nyilatkozta a rovatvezetŇĎ akkoriban.

Advertisement

Ballai a test√ľleti v√°lt√°st politikai okokkal magyar√°zta az Indexnek:

A 2002-es v√°laszt√°sok ut√°n d√∂nt√∂ttem √ļgy, hogy nem ezt szeretn√©m csin√°lni.

A 2004-es sorcsere az√©rt v√°lt sz√ľks√©gess√©, mert elŇĎtte kir√ļgt√°k a Nemzet teljes kor√°bbi sportrovat√°t, Malonyai P√©ter rovatvezetŇĎvel az √©len, a h√≠rek szerint az√©rt, mert nem voltak el√©g kem√©nyek Gyurcs√°ny Ferenc sportminiszterrel.

Advertisement

Hi√°ba vagyok √ļjs√°g√≠r√≥, √≠gy ill√ļzi√≥tlan √©s k√∂zepesen ki√©gett, eg√©sz sok√°ig azt gondoltam, hogy egy sport√ļjs√°g√≠r√≥n√°l csak nem a legfŇĎbb szempont apolitikai lojalit√°s. H√°t pont ennyire voltam naiv.

P√°pa‚ÄďDebrecen 1-0, g√≥lszerzŇĎ Popin, a hib√°s Gyurcs√°ny/Orb√°n/Simicska!

A l√©nyeg√©ben √ļjs√°gt√≥l f√ľggetlen, helyette egy politikai erŇĎh√∂z k√∂tŇĎdŇĎ komplett v√°ndorrovat √∂tlete egy√©bk√©nt unikum, de nem Fazekas S√°ndor-i √©rtelemben vett, hanem igazi hungarikum.

Advertisement

Legy√ľnk igazs√°gosak: Ballai nem egyszerŇĪen sport√ļjs√°g√≠r√≥, ŇĎ √©vek √≥ta a magyar sajt√≥ legnagyobb Orb√°nba szerelmes lantosai k√∂z√© tartozik mint √°ltal√°nos publicista. Ňź az, akinek a Fradi-stadion megnyit√≥j√°r√≥l √≠rott v√©lem√©nycikk√©ben olyan gyorsan p√∂rg√∂tt a nyelve, hogy kics√ļszott a ny√°lt√≥l s√≠kos kanyarban, √©s az Im√°dott F√©rfit, vagyis O. Viktort Nagy P√©ter c√°rhoz, M√°ty√°s kir√°lyhoz √©s Eiffelhez hasonl√≠totta.