A bajai hal√°szl√©fŇĎzŇĎ verseny sikere lehetett tal√°n az elsŇĎ, ami kiszak√≠tott a v√°rosi gasztrorendezv√©nyek kisg√∂mb√∂c√©t √©s a nyakunkba z√ļdultak a telep√ľl√©sekhez k√∂thetŇĎ meggy-, dinnye-, lecs√≥, kocsonya- √©s lapcs√°nkafesztek. Valami ilyesmit akartam √≠rni a gyenesdi√°si Keszegfesztiv√°l kapcs√°n is, mely egy teljesen v√°llalhat√≥ √∂tletnek t√ľnik, mikor... mikor belefutottam Bala Toniba!

Gyenesdi√°s furcsa vonz√≥d√°sa a sz√≥j√°t√©kokhoz m√°r tavaly feltŇĪnt a legkem√©nyebb magyar fesztiv√°lelnevez√©s kapcs√°n:

Erre most m√©g r√° is erŇĎs√≠tettek:

"j√ļlius 6-√°n Gyenesdi√°s Nagyk√∂zs√©gre gurul vissza az imm√°r 4. √©ve Nemzetk√∂zi Di√≥s Telep√ľl√©sek Tal√°lkoz√≥j√°nak v√°ndordi√≥ja"

A rendezv√©nyen ott lesz Di√≥sviszl√≥, Di√≥sjenŇĎ, Di√≥sd, az erd√©lyi Bihardi√≥szeg, Di√≥sk√°l √©s Di√≥sf√∂rgepatony Szlov√°ki√°b√≥l, √©√©√©√©√©s Bala Toni Gyenesdi√°sr√≥l!!! Aki tudva levŇĎleg a gyerekek kedvence!

Advertisement

Bala Tonir√≥l, Gyenesdi√°s kabalafigur√°j√°r√≥l elsŇĎ pillant√°sra nem tudom eld√∂nteni, hogy egy hatalmas dong√≥ vagy egy teknŇĎs. Mindenesetre a fej√©n ott figyel a f√©lrecs√ļsztatott baseball sapka, mely minden kreat√≠v szerint elmaradhatatlan kell√©k, ha vid√°m gyerekekrŇĎl - hogy ne mondjam k√∂lyk√∂krŇĎl! - van sz√≥.

InnentŇĎl kezdve besz√©ljenek helyettem a k√©pek a korongoz√°st√≥l, bel√©n√©l fogva felf√ľggeszt√©sen √°t a k√©zr√°t√©tellel v√©gzett elsŇĎseg√©lyny√ļjt√°sig.

Advertisement

Advertisement

A v√©g√©re gondoltam egy kis sz√©gyellŇĎs mentegetŇĎz√©st teszek, hogy de h√°t Gyenes am√ļgy t√∂k j√≥ telep√ľl√©smarketingben, frank√≥ biopiaccal, meg remek stranddal, csak h√°t iz√©; de r√° kellett j√∂nn√∂m, hogy Toni t√©nyleg midnent visz. H√°t melyik balatoni v√°ros b√≠r bet√∂rni a Cinkre, √ļgy hogy v√©gigvegy√ľk szinte az √∂sszes nevezetess√©g√©t? A k√∂vetkezŇĎ sz√°munkban Toni-interj√ļval jelentkez√ľnk √≠g√©rem!


Cink a Facebookon: fb.com/cinkhungary, Zubreczki D√°vid a Twitteren: @boogiepapa