M√°rmint Facebookon. Bizony: az eg√©sz orsz√°gb√≥l el√©rhetetlenn√© v√°lt a harmadoszt√°ly√ļ Notts County k√∂z√∂ss√©gi oldala, miut√°n Bajner B√°linttal egy√ľtt egy csom√≥ trollt is siker√ľlt szerezni√ľk. Hi√°ba linkeltem be, itthonr√≥l √ļgysem fogj√°tok el√©rni.

Arr√≥l, hogy pontosan ki is ez a Bajner B√°lint, √©s mi√©rt kapt√°k fel ŇĎt ennyire a trollfocisok, Szily L√°szl√≥ m√°r √≠rt egy posztot. 48 √≥ra alatt 4500 √ļj k√∂vetŇĎje lett az oldalnak, √©s a magyar focis elsŇĎ p√°ly√°ra l√©p√©s√©t bejelentŇĎ h√≠r al√° is t√∂bb mint sz√°z komment √©rkezett, ami t√∂bb mint ezer l√°jkot kapott. Ek√∂zben a Bajnert nem eml√≠tŇĎ posztokn√°l √°ltal√°ban k√©tjegyŇĪ a kedvel√©sek sz√°ma.

A Notts County nem teljesen √©rtette a jelens√©get, √©s nem is nagyon tudtak mit kezdeni vele. Pedig √°ll√≠t√≥lag Bajner elŇĎzŇĎ csapata, az Ipswich Town figyelmeztette is ŇĎket a j√°t√©kos rajong√≥t√°bor√°ra. A Notts azt√°n megel√©gelete, hogy a bajneres tartalmak mellett minden m√°s elsorvad, ez√©rt drasztikus l√©p√©sre sz√°nt√°k el magukat. Miut√°n a klucsszavak alapj√°n t√∂rt√©nŇĎ szŇĪr√©s nem bozonyult hat√©konynak, letiltott√°k a Facebook-oldal magyarorsz√°gi el√©r√©s√©t. Ez nem k√ľl√∂n√∂sebben neh√©z feladat, minden facebookos oldal adminisztr√°tora tehet hasonl√≥t. Ugyanezt tette az Ipswich Town is, az ŇĎ oldalukat sem lehet most Magyarorsz√°gr√≥l el√©rni.

Advertisement

A klub vezet√©se rem√©nykedik benne, hogy a tilt√°s csak √°tmeneti. A csapatn√°l l√©trehoztak egy k√ľl√∂n rajong√≥i oldalt a magyaroknak, a Notts rem√©li, ez eltereli a figyelmet az eredeti lapr√≥l.

A No Bajner, no party m√©m tov√°bbra is terjed, miut√°n a k√ľlf√∂ldi rajong√≥knak is megtetszett a jelmondat. SŇĎt, a magyarok kitilt√°s√°n felh√°borodott kommentelŇĎk megalkott√°k a saj√°t v√°ltozatukat, ŇĎk a No Hungarians, no party szlogent posztolj√°k az oldalra.

Advertisement

Az egészben talán az a legviccesebb, hogy a tiltásról olyan oldalak is cikkeznek, mint a BBC, Telegraph vagy a Reuters. Vagyis: világsztár lett egy magyar futballista!

Képek: Trollfoci