A magyar és az olasz csatár is első bajnoki gólját szerezte, Bajner kedvéért ráadásul sok magyar ment ki a meccsre. És mindkét gól győzelmet jelentett.

A Notts County a londoni Leyton Orient vendégeként játszott szerda este, és egy-nullra győzött Bajner Bálint 20. percben lőtt góljával – még a BBC is kiemeli a tudósításában, hogy mindezt mintegy száz magyar szurkoló előtt, akik már nemcsak a Facebookon buzdítják ironikusan a magyar csatárt, hanem pénzt is fizetnek azért, hogy láthassák.

A Notts County ezzel feljött a 14. helyre, a klub Facebookján pedig már átvette a "No Bajner, No party!" szlogent. Mi ez, ha nem magyar siker?

Advertisement

Az este rangadóját viszont Liverpoolban játszották, ahol szenzációs meccsen verték a hazaiak 3-2-re a szintén formába lendült Tottenhamet: a Liverpool Markovics révén szerzett vezetést, ezt a megállíthatatlan Harry Kane egyenlítette ki, majd Gerrard tizenegyesgóljára Dembele válaszolt.

Advertisement

Brendan Rodgers ezután pályára küldte a bajnokságban eddig gólképtelen Mario Balotellit, és a végén ő lőtte a győztes gólt, Adam Lallana nagyszerű passzából. Ezzel a Liverpool az egyetlen olyan csapat a Premier League-ben, amely még nem kapott ki 2015-ben, és felzárkózott egy pontra a Spurstől.