This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Bajnaista hazugságok Majtényi László horgászvizsgájáról

Illustration for article titled Bajnaista hazugságok Majtényi László horgászvizsgájáról

Majtényi László volt ombudsman és ORTT-elnök levizsgázott műlegyezésből - gágogta hétfőn reggel a 444.hu posztja. Csakhogy azt minden horgász tudja, hogy műlegyes vizsga nem létezik, így azonnal a médiahazugság nyomába eredtem.

Advertisement

Az igazság az, hogy Majtényi valóban levizsgázott, de a Magyaroszágon létező egyetlen fajta, normál, általános pecás vizsgát tette le egy másik jogász, Bodolai László, az Index.hu ügyvédje előtt. Méghozzá különleges helyen, a Népszigeten, a Kecskés Embernél, vagyis a hatalmas állatsereglet közepén élő kútkezelő-horgászegyesületvezető Soltész Jánosnál.

Első kézből származó információim szerint Majtényi rajzról felismerte a domolykót, szégyenben hagyva az engedélyes magyar pecások 75-81 százalékát. De ugyanígy abszolválta a ponty-kárász-megkülönböztetést is. Az nekem is újdonság, hogy ma már csak 50 tesztkérdésből áll a vizsga, nincsen szóbeli rész, ahol az ember rettegve ejthetné ki a vaskos csabak nevét.

Advertisement

Majtényi a Cinknek elmesélte, hogy kamaszkorában lelkes, de eredménytelen horgász volt, és máig előtte van az a szörnyű pilanat, amikor egy már kifárasztott pontya elszabadult. Amikor a fiai akkorák volták, újra belefogott, ekkor engedélyt is váltott, aztán megint sok idő kimaradt, és most részben Bodolai "Bodi" László hatására döntött az engedély kiváltása mellett.

Majtényi a panteista-érzelmes "a gondot és a bajt a gáton kívül hagytam" fordulattal jellemzhető blokkhoz tartozhat a horgásztársadalmon belül, ugyanis azt mesélte, hogy rendszeresen horgászik úgy egy barátjával a Szigligeti öbölben, hogy a barát két bottal nyomja, Majtényi meg ül és beszélget a balatoni alkonyatban.

Advertisement

A horgászat most sem lesz a fő életprogramja azért, hiszen "levegőt sem tudok venni" - mondta az elfoglalt jogász, aki ezután elárulta, hogy most éppen teniszezni indul, de sokat fut és úszik is. Embertelen robotnak hangzik! "MNHH-elnökként pedig úgysem lesz rá időm 9 évig" - villantotta meg a végén a horgászhumort a teljesen alaptalan pletykák szerint médiahatósági elnökségre esélyes Majtényi.

Share This Story

Get our newsletter