Vendégbloggernek kérte fel a híres üzleti lap. Nem fogod elhinni az írás mire fut ki: Orbán minden háborúját elvesztette.

Bajnai a jobbik bizniszarcát mutatja az írásban, ami a választások előtti szituációhoz képest kifejezetten visszafogott. Az Együtt vezetője vállalatvezetős stílusban elemzi Orbán háborúját az adósság, a munkanélküliség, az EU, az IMF, a bankok, a multicégek ellen, illetve a gazdasági növekedésért.

Mivel a tények azt mutatják, hogy Orbán az összes általa indított háborúban vagy tartotta a korábbi szintet vagy egyenesen visszaszorult, Bajnainak nem is kell különösebben heveskednie. Bajnai európai és amerikai terepen eddig is ügyesen mozgott, mivel Orbánnal ellentétben teljesen világkonform figura. Feltehetőleg ennek köszönheti például ezt a lehetőséget a Financial Timesban, amelyiket végképp nem lehet valami szenvedélyesen balos manipulátor lapnak nevezni. Ha külföldi üzletemberek szavaznának, Bajnai megszerezné a háromnegyedet, de nem ők fognak. Akit érdekel az ilyesmi, annak itt az írás, aminek az elolvasásához regisztrálni kell.