Bajnai Gordon kőember marad örökre

Orbán Viktor után Bajnai Gordon is fejest ugrott a magyar bulvárcikkek világába. De ez valószínűleg a legunalmasabb ugrás a politikai PR-újságírás történelmében. A tegnap a Bestben lehozott interjú azzal kezdődik, hogy a politikus feltűrt ingujjban sörözik. Onnantól csak fárasztóbb.

A tizennyolc éves lányom most bontogatja a szárnyait, már jár fesztiválozni, bulizni, az idén például elengedtük a VOLT-ra.

Orbán Viktor július végén robbantotta a családi bombáját azzal, hogy bejelentette, Ráhel lánya férjhez megy Tiborcz Istvánhoz, meg azt is aprólékosan elmagyarázta, hogy mi a férfiaknak és mi a nőknek úgy általában a világban a dolguk, például az utóbbiak sírhatnak a lagzin, az előbbiek pedig inkább nem. De a lényeg az volt, hogy Orbán valami hírrel állt elő, és nem csak azzal kopogtatott, hogy helló, itt vagyok, nézzétek milyen szórakoztató vagyok, itt van három családi fotó, az egyiken vicces bajszom van, tegyétek be légyszíves.

Advertisement

A magyar bulvársajtó pont az ilyen cikkek miatt unalmasabb a totóeredményeknél. Amikor elindítottuk a Cinket, szerettünk volna heti egy olyan posztot, amiben szemlézzük a friss újságokat. Elkezdtem lapozgatni az öt újságot és annyira kevés hírértéke volt mindennek, hogy lusta voltam összefoglalva is legépelni.

Az emberek általában a fegyelmezett, felelősségteljes vezetőt látják bennem, ám én abban hiszek, hogy a politika pokoli bugyrai között is meg kell maradni normális embernek.

Gondoljatok bele, hogy mikor merte bárki, akár a Blikk vagy a Story vagy a Hot! meglépni azt, hogy lefotóz egy híres színésznőt félmeztelenül, és hasonlítsátok össze azzal, hogy hány ismert ember nyaralásáról tudósítottak. Nem azt mondom, hogy a meztelen didik hajkurászása lenne a feladatuk, de 2013-ban ez is beletartozik a híres emberek világába, nem csak az, hogy Rodoszon koktéloznak és mosolyognak az egyébként profi fotósnak. Jár a tízezer forint.

És akkor itt van Bajnai Gordon, aki tényleg csak annyit húzott elő a demokratikus kalapjából, hogy ő létezik. A Best interjúja semmi másból nem áll, mint végtelenül, de tényleg nyomasztóan unalmas életigazságokból. Bajnai érdekes figura egyébként, aki találkozott vele személyesen, az mind azt mondja róla, hogy okos, az átlagember meg annyira nem ismeri, hogy többet tudjon mondani róla, mint hogy ő a libás.

Bennem nagyon sok érzelem van, de az érzelmeimet a családomnak tartogatom.

Én egyszer láttam élőben beszédet mondani, a szándéka és a mondanivalója nagyon lelkesítő volt, de annyi érzelemmel és szikrával adta elő, mint aki elfáradt a szotyizásban. Én szívesen megismerném személyesen Bajnai Gordont, például kíváncsi vagyok, hogy szerinte is az év egyik legjobb filmje a Tűzgyűrű, vagy csak hárman az irodában vagyunk ennyire bolondok, kíváncsi vagyok, hogy mi volt az utolsó app, amit letöltött, hogy mi a véleménye Gyurcsány Ferenc egyre szürreálisabb Facebookos fotóiról, meg hogy szerinte hol van a legjobb hamburger Budapesten.

Advertisement

Ehelyett kapunk egy embert, akinek nagyon fontos a család, de a legfontosabb a párja, nem is, inkább a gyerekek, azok a fontosak. Az ember, aki semmit nem bánt meg az életben, aki kiskorában kicsit csibészes volt, mert egyszer lefröcskölte vörösborral a fehér pulóverét, aki azonban az érzelmeit meghagyja otthon a négy fal között. Az ember, aki kibaszott unalmas. Az ember, aki úgy akar a bulvársajtóban szerepelni, hogy semmit nem ad a bulvárnak cserébe.

Hiszem, hogy egy kapcsolat akkor működik jól két ember között, ha nem korlátozzák egymást, hanem megértéssel, bizalommal vannak a másik iránt.

Feleségét nem mártja be, gyerekét csak szőrmentén érinti, magánéletéről semmit nem tudunk meg. Illetve bocsánat, évente jár halászlét főzni és táborozni a haverjaival. Whoop-de-fucking-doo!

Advertisement

Azt néztem, hogy az Orbán-interjúból simán ki lehetett szedni 5-6 olyan mondatot, ami hátborzongató volt a jelentésében és utalásaiban, viszont legalább stílusos volt és egy ország el tudta képzelni, hogy a miniszterelnök szájából, vagy legalábbis a száján keresztül az asszisztensének a billentyűzetéből jöttek ki. Most nézzétek meg azokat az idézeteket, amiket beraktam a bekezdések közé. Ezek az egyoldalas szöveg legérdekesebb mondatai.

Mindegyikük születésénél bent voltam a szülőszobában, én vágtam el a köldökzsinórt, és egy pillanatra sem bántam meg, életem legfontosabb, legmeghatározóbb pillanatai voltak, még a könnyem is kicsordult: a miniszterelnöki eskü csak ezután jöhet.

Fotó: Facebook

Share This Story