Bajnai Gordon vas√°rnap √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy Orb√°n Viktort azzal veri meg, hogy legyŇĎzi a K√°d√°r J√°nos-hasonm√°sversenyben. Bajnai alatt olcs√≥bb volt a toj√°s - √ľzeni a friss korm√°nyval√≥ erŇĎ. Aki azt hitte volna, hogy Bajnait√≥l b√°rmi friss dologra sz√°m√≠that, most kij√≥zanodhat. Bajnai Gordon szerint Magyarorsz√°g annyira nyomorult hely, hogy b√°rki is nosztalgi√°val eml√©kszik arra a csod√°s korm√°nyra, amiben Szekeres Imre, Draskovics Tibor, a manaps√°g Gyurcs√°ny Ferenccel egy√ľtt s√°traz√≥ Moln√°r Csaba √©s Kiss P√©ter is benne voltak?

Ildik√≥ X-n√© Y: Az √°rak nagyon elmentek! A V√©nusz √©tolaj 200 Ft volt A Bajnai idej√©n, jelenleg k√∂zel 600 Ft-ba ker√ľl! 3 hours ago ¬∑

Mivoltamaaneten: akkor már inkább tényleg a munkáspárt :|

Minden p√°rt - √©s ha m√°r itt tartunk, minden blog, weboldal √©s pap√≠r√ļjs√°g - ugyanazzal a kellemetlen probl√©m√°val k√ľzd. Ha belev√°gunk, √©s √ľgyesek vagyunk, lesz p√°r t√≠zezer szuper fej, aki r√°nk szavaz/elolvas minket. (Az√©rt szuper fejek, mert annyira fejlett √≠zl√©s√ľk van, hogy pont minket olvasnak.) De egymilli√≥ ilyen szuper fej nincsen, √ļgyhogy ha v√°laszt√°st akarunk nyerni/le akarjuk verni az Indexet, Orig√≥t, Szabad F√∂ldet, akkor sok sz√°zezer t√∂kfejbŇĎl kell rajong√≥t√°bort √©p√≠ten√ľnk. Vagyis a j√≥ tartalom mell√©, √≠gy vagy √ļgy, de el kell kezden√ľnk nyomni azt, ami a t√∂megeknek kell.

Ez, ha az ember c√©lja a nagy m√©ret, elker√ľlhetetlen, nincs ezzel semmi baj, de a dolgoknak megvan a logikus sorrendje. Ha a sok sz√°zezer t√∂kfejnek val√≥ vicces k√©pek √©s b√∂lcs mond√°sok posztol√°s√°val kezdj√ľk √©p√≠teni a blogunkat, ahelyett, hogy az elej√©n klassz tartalmat nyomn√°nk, amivel megszerezz√ľk a p√°r t√≠zezer szuper fej rokonszenv√©t, akiknek k√∂z√∂ss√©get √©p√≠t√ľnk, akkor a blogunkra a kutya se lesz kiv√°ncsi, √©s p√°r h√©ten bel√ľl abbahagyhatjuk az eg√©szet. Mert ostoba vicces k√©peket √©s b√∂lcs mond√°sokat sokan posztolnak m√°r.

Advertisement

√ögy tŇĪnik, hogy Bajnai azt gondolta, j√≥ korm√°nyz√°ssal, √©sszerŇĪ gazdas√°gpolitik√°val, f√©kekkel √©s ellens√ļlyokkal, felnŇĎtt partnernek n√©zett v√°laszt√≥kkal, k√ľlf√∂ld√∂n nem p√°riak√©nt kezelt Magyarorsz√°ggyal √©s hasonl√≥ √©rtelmis√©gi szlogenekkel m√°r az elej√©n is h√ľlyes√©g az idŇĎt pazarolni, hiszen ezekkel nem lehet milli√≥s b√°zist √©p√≠teni, ez√©rt r√∂gt√∂n belecsapott a l√©legeztetŇĎg√©pbe. Csakhogy ez nyilv√°nval√≥ h√ľlyes√©g, √©s egy√°ltal√°n nem az√©rt, mert populista vagy primit√≠v lenne, hanem teljesen praktikus szempontb√≥l n√©zve.

Egy k√©tharmados t√∂bbs√©ggel, az orsz√°g minden √°llami k√©zben l√©vŇĎ anyagi, logisztikai √©s kommunik√°ci√≥s erŇĎforr√°s√°val saj√°tjak√©nt b√°n√≥ Orb√°n Viktor, a l√©legeztetŇĎg√©pen val√≥ j√°t√©k Paganinije ellen teljesen √©rtelmetlen k√°d√°rj√°noskodni. Ki tudna k√°d√°rabb lenni ann√°l, akinek p√©nze is van arra, hogy valamit meg is val√≥s√≠tson belŇĎle?

Advertisement

Bajnai r√°ad√°sul a mŇĪfajon bel√ľl sem √ľgyes. Ehhez a szerencs√©tlen toj√°soz√°shoz k√©pest Orb√°n rezsics√∂kkent√©si kamp√°nya is mestermunka. Azt nemcsak a t√©nyleg legeslegh√ľly√©bbek szopj√°k be, mert legal√°bb van benne egy √©rvel√©snek hangz√≥ gondolatmenet a t√≠zmilli√°rdokat leny√ļl√≥ √°rdr√°g√≠t√≥kr√≥l, akiket m√≥resre kell tan√≠tani, ez√©rt sz√ľks√©g van p√°r inform√°ci√≥ra ahhoz, hogy √°tl√°ssuk, hogy kamu.

Ez a toj√°sos plak√°t az√©rt is tal√°nyos, mert Bajnai eddig, j√≥ √©rz√©kkel, kifejezetten harcolt az ellen, hogy √∂sszemoss√°k Gyurcs√°nnyal, √©s t√ļl sokat emlegess√©k a r√©gi korm√°nyz√°s√°t, hiszen az Orb√°nnal szembeni friss fuvallatk√©nt pr√≥b√°lta mag√°t eladni. Magyarorsz√°g egyszerŇĪen nem lehet annyira szar helyzetben, hogy a k√©p l√°tt√°n sz√°zezrek s√≥hajtsanak fel magukban: h√°t igen, a Bajnai-Szekeres-Kiss-Moln√°r-Draskovics-korm√°ny alatt minden jobb volt! Ki a t√ļr√≥ menne a barik√°dokra az√©rt, hogy √ļjra 2009 legyen?

Advertisement

√Čs ha m√°r, akkor mi√©rt pont a toj√°s? Nem hiszem, hogy Bajnainak eg√©sz √©let√©ben a Hajd√ļ-B√©t-v√°dak ellen k√©ne v√©dekeznie, de ha m√°r h√°romhatvanaskenyerezik, j√≥, hogy nem a libamell √°r√°val j√∂tt elŇĎ.

Advertisement

Ha pedig nem haszonelvŇĪ szempontb√≥l n√©zz√ľk, akkor az ez a plak√°t persze v√©gtelen√ľl szomor√ļ. Ennyire tellett az Ellenz√©k Rem√©nys√©g√©tŇĎl? Ňź fogja m√≥resre tan√≠tani a Pat√°s √Ėrd√∂g√∂t, aki a v√°dak szerint agymosott, csak egymondatos √ľzenetek meg√©rt√©s√©re k√©pes alattval√≥kat akar gy√ļrni a magyarokb√≥l? Arra a zseni√°lis felismer√©sre akar p√°rtot √©p√≠teni, hogy Magyarorsz√°gnak nem Orb√°n Viktor kell, hanem egy m√©g nagyobb Orb√°n Viktor?

Inkább elmegyek sátorozni a Kossuth térre Molnár "Csacsi" Csabával és Bauer Tamással.

Advertisement

Képek:

1. Egy√ľtt 2014 fb

2.r3pavall3szurtnyul

3. Megazork

4. neukurucz

5. klag

6. szarvas