Tegnap este tettem ki az Együtt-PM nagyvezérének legfrissebb, öltönyös-robinzonádos kampányvideóját, amelyet aztán alaposan kielemzett a kommentek közt Dévai László. A szakértő szakértése megítélésem szerint önálló posztért kiáltott, úgyhogy itt is van, tessék.

Amatőr kapusoknál sűrűn megfigyelhető ez a félig helyes technika, amit Bajnai is alkalmaz. A mozdulat első része jól kivitelezett, az elrugaszkodó láb mellé remekül lendül a másik is, ez ráadásul az egyensúlyozásban is segít.

Deréktől felfelé már megkezdődnek a gondok. A has és a mellkas a vetődés legmagasabb pontján szinte merőleges a földdel, így nem megfelelő lekísérés esetén elég sérülésveszélyes az érkezés. A rosszul kivitelezett középső részt valamelyest javítja, hogy a fej jó irányba néz, a játékos tekintetével végigköveti a labda útját.

A kétkezes védés rendkívül jó, amikor a csajunk vagy édesanyánk előtt kell villogni, de egy labdáért csak akkor érdemes két kézzel nyúlni, ha úgy érezzük, hogy annak sebessége és pályája lehetővé teszi, hogy meg is tudjuk fogni azt.

Ha mindenképp ütni fogjuk a játékszert, akkor javallott a kevésbé látványos egykezes védést választani, mert amellett, hogy hatékonyabb, még gyorsabb is. Gyengébb képességű játékosoknál problémás mindkét kéz használata, pláne ütés során, ekkor egyensúlyzavart okozhat, amitől széteshet a mozdulatsor.

A magam részéről ehhez csak annyit tennék hozzá kibicként, hogy a Blikk szerint földet éréskor több gomb is letört a Bajnai-zakóról!!