√Črezni lehetettt, hogy a v√©gtelen√ľl k√≠nos, naiv v√°laszt√≥polg√°rok egyes csoportjait egyenesen a Munk√°sp√°rt karjaiba kergetŇĎ toj√°s√°ras, k√°d√°rista plak√°t valami √ļjnak a h√≠rn√∂ke lesz. √Čs t√©nyleg! M√°ris kitett√©k a Facebookra az Egy√ľtt 2014 √ļj, ez√ļttal a rezsihazugs√°got leleplezŇĎ grafik√°j√°t. Norm√°lis olvas√≥nak ez is h√°tborzongat√≥, de legal√°bb eggyel √∂sszetettebb a "Bajnai-korm√°ny alatt a toj√°s√°r is jobb volt" √ľzenetn√©l. Ez m√°r pont olyan lett, szellemi √©s t√©nybeli megalapozotts√°g√°t tekintve, mint a nagy ellenf√©l Orb√°n Viktor rezsics√∂kkent√©si kamp√°nya. Gy√∂ny√∂rŇĪ eredm√©ny a M√°s Hangon Besz√©lŇĎ Friss ErŇĎtŇĎl!

A grafika alap√∂tlete am√ļgy nem rossz, az Orb√°n-f√©le, a g√°z- √©s villanysz√°ml√°t a rezsivel azonos√≠t√≥ kommunik√°ci√≥hoz k√©pest azt pr√≥b√°lja megmutatni, hogy mennyivel nŇĎtt egy √°tlagos, magyar h√°ztart√°s teljes rezsije az elm√ļlt √©vekben. Ehhez azonban olyan alapvetŇĎ √©lelmiszerek √©s alavetŇĎ term√©kek √°remelked√©s√©t hozza f√∂l p√©ld√°nak, amelyeknek az √°rv√°ltoz√°sai vagy semennyire - benzin - vagy minim√°lisan - liszt, keny√©r, tej - f√ľggnek az aktu√°lis korm√°ny √ľgyess√©g√©tŇĎl. Persze az sem der√ľl ki teljesen vil√°gosan, hogy pontosan mit is sz√°m√≠tottak bele az igazi rezsik√∂lts√©gekbe. A grafika √ľzenete r√°ad√°sul mintha az lenne, hogy Orb√°n√©k nem el√©gg√© cs√∂kkentett√©k a g√°z- √©s villanyd√≠jat, ami ijesztŇĎ √©rvel√©s.

Szerintem az t√∂rt√©nhetett, hogy Bajnait hal√°lra ideges√≠tette, hogy m√°sf√©l-k√©t √©ve minden, vele nem kifejezetten ellenszenvezŇĎ blogger √©s elemzŇĎ puh√°nyozta √©s konfliktusker√ľlŇĎzte, ami√©rt nem teliv√©r, r√°menŇĎs politikusk√©nt l√©pett fel. Ha ez kell nektek, adok nektek igazi politikust - mondhatta mag√°ban, azt√°n el√©nk tolta ezt a b√©na grafikai elemekkel felturb√≥zott Orb√°n-Gyurcs√°ny-Medgyessy-kokt√©lt.

A Grafik√°t am√ļgy kalandos √ļton lehet el√©rni: a Facebookra kiposztolt linkre kattintva egy olyan cikkbe jutunk, ahol r√°kattinthatunk egy PDF linkj√©re! √ögyhogy ide most a cikket linkelem, hogy ki ne maradjon a k√©p mellŇĎle a magyar√°z√≥ sz√∂veg, ide pedig kap√°sb√≥l a k√©pet, annak, aki a jelekbŇĎl szeret olvasni.