This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Bajban az árva lajhárok

Nem az ujjaimmal, hanem a könnyeimmel verem most a klaviatúrát. Pénzt kér tőlem a világ egyetlen elárvult bébilajhárokat mentő otthona Costa Ricán. Nem fogok adni, de nagyon jólesik sóhajtozni a cuki kis árvákon.

Advertisement

Az otthon alapvetően elműködik, a pénz azért kellene nekik, hogy a lajhárokat ne csak begyűjteni, meggyógyítani majd tartani tudják, hanem vissza is sikerüljön juttatni őket a szabad természetbe. A fő probléma az, hogy a kis lajhároknak az anyjuk tanítja meg, melyik levél ehető, és melyik mérgező. A legtöbb emlős ezt próba-szerencse-balszerencse-kihányom módszerrel tanulja meg, csakhogy a lajhár emésztése olyan lassú, hogy egy darab levél megemésztése akár 30 óráig is eltarthat. Így mire rájön, hogy nem kóser a levél, már meg is mérgeződött.

Illustration for article titled Bajban az árva lajhárok
Advertisement

Az adományokból a bombázó amcsi brit lajharológus csaj és csapata GPS-nyakörveket venne. A bizarr elképzelés az, hogy ha azt látják a GPS segítségével, hogy a kiengedett állat egy mérgező fára mászott rá, odamennek és leszedik róla. A lajhártelep vezetőit fel kéne kérni startégiai kormánytanácsadónak Magyarországon.

Share This Story

Get our newsletter