A publicista kevesli a tíz hónapot ezért.

B. Béla büntett előéletű közmunkáshoz december 11-én odadörgölőzött egy macska a Lórinci-Selyp vasútállomáson. Enni adott neki, fölkapta, aztán bevitte a váróterembe, azt mondta: "megjött a vacsora!", aztán fogta a macskát és bedugta a kályhába, ahol az elevenen szénné égett. B. Béla tíz hónap letöltendőt kapott.

A Népszabadság publicistája szerint ez rettentően kevés, ezért olyan tempóban támadja a bíróságot, mint mindjuk a Fidesz és a hitelkárosultak devizahitel-ügyben a Kúriát.

Én például egyáltalán nem tartom olyan kevésnek a tíz, börtönben töltendő hónapot, amivel a szerző, Varga G. Gábor úgy dobálózik, mintha évtizedeket ült volna börtönben, pedig felteszem ő nem bűnöző. Soknak se tartom, de mindig megijeszt az ilyen fanatikus állatölelgetők szenvedélye, pedig jómagam egy állatkert közepén élek, ahol nagyobb felületet borít kutya- és teknősszar, mint szőnyeg. Szerintetek miért van, hogy az ilyen - kétségtelenül visszataszító - állatkínzós sztorik ilyen határtalan indulatokat korbácsolnak?