Azta, a rossz gázkart húztam meg!

Illustration for article titled Azta, a rossz gázkart húztam meg!

Ezek voltak a tajvani pilóta utolsó szavai, mielőtt a halálba vitt volna 42 embert. Véletlenül az egyetlen működő motort állította le.

Advertisement

Aki figyeli a híreket, biztosan látta annak idején a felvételt az idén februári tajvani repülőbalesetről, amikor a furcsa szögben zuhanó gép majdnem elkapta az autópályahidat, a szárnyával kis híján kettészelve egy autót, majd a tengerbe zuhant.

Akkor még úgy tűnhetett, hogy a kapitány a manőverrel több autós életét mentette meg.

Advertisement

Ma kiderült, hogy az egész tragédiát az ő egyszerű bénázása okozta. Közzétették ugyanis a vizsgálat eredményeit, amiből az derül ki, hogy miután a gépen közvetlenül felszállás után hajtóműproblémát észleltek, Liao Jian-zong tévedésből az egyszem működő motort állította le.

A poszt címe nem valami éretlen viccelődés a részemről, hanem az egyik fekete doboz szerint ezek voltak a kapitány utolsó rögzített szavai. Miután észlelte a hibát, a hajtóművet megpróbálták újraindítani, de erre már nem volt idő. A gép egy sekély folyóba zuhant és 43-an meghaltak.

Advertisement

Liao Jian-zong tavaly májusban megbukott egy szimulátoros teszten. Ahol azt gyakorolták, hogy mit kell csinálni, ha felszállás után kigyullad és leáll az egyik motor.

Share This Story

Get our newsletter