Illustration for article titled Azt tudtátok, hogy Vlagyimir Putyint valójában GDP-nek hívják?

Ez nekem csak ma esett le. Pontosabban a gazeta.ru-n követtem az Elnök Úr nagyszabású éves sajtótájékoztatóját, és a mókás kedvű orosz kollégák írták egyszer csak, hogy ВВП про ВВП.

Advertisement

Merthogy Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin és Valovoj Vrutrennyij Produkt.

:DDDDDDDDDD

Na hát ennyi oroszlecke mára elég lesz, a lényeg, hogy VVP több mint három órán keresztül válaszolt a világ minden tájáról Moszkvába szalajtott újságírók tömegeinek kérdéseire, de nem nagyon mondott semmit. Egyelőre annyi biztos, hogy nem rúgják ki sem a kormányt – ami Dmitrij Medvegyev kinyírását jelentette volna –, sem pedig Nabiullina jegybankelnököt.

Advertisement

Az is volt még, hogy a kilábalás gyors lesz, mindenben a külső körülmények a hibásak, valamint Kijev és a birodalmi falakat építő Nyugat, de a szláv népek közé nem lehet éket verni. Ja, és palotafordalom nem lesz, azért sem, mert az orosz politikai elitnek nincsenek palotái.

Azt még nem tudni, hogy az Elnök Úr szeretne-e elnök maradni 2018 után is, mert egyrészt korán van még ehhez, másrészt pedig Oroszország fejlődésétől is függ egy ilyen döntés.

Advertisement

Ennyi. Meg egy vodka.

Aztán lehet, hogy még írok valamit ma, ha a piac meg a világ érdekesen reagál a történtekre, mert hogy a történtek önmagukban egyáltalán nem voltak érdekesek, az tényfaktum.

Advertisement

[AP Photo]

Share This Story

Get our newsletter