Illustration for article titled Azt tudtátok, hogy a kormányellenes tüntetéseket is Simicska szervezte?

Legalábbis erre mutat rá szokásosnál is nagyobb szabású elemzésében G. Fodor Gábor politikai gondolkodó. Oké, az utolsó fél lépés megtételétől elretten a végén, de addig azért eljut, hogy:

Emlékszünk, a reklámadó bevezetésekor Simicska tévéje, rádiója és lapjai egyoldalon álltak az RTL Klubbal. Öles betűkkel, egész oldalas hírdetésben tiltakoztak a reklámadó bevezetése ellen. Most, mikor a kormány és az RTL Klub került egy platformra, kiderült, hogy Simicska már nem tud az RTL mellé állni. Több, mint elgondolkodtató. Lehet, hogy megvan a válasz arra, hogy vajon ki állhatott az elmúlt hetek, hónapok ügyei és a kormánypolitikusokkal szembeni támadások mögött.

Advertisement

Lajos lebukott. Nem lennék a helyében.

Ám a legfontosabb tanulság mégis az, hogy széthúzni nem szabad, mars vissza a zászló alá. Én egyébként tényleg nem tudom, hogy ilyenkor a gondolatok ennyire egyszerűek, vagy csak az üzenet. Meg azt sem tudom, hogy melyik lenne a jobb. Mármint a KÖZJÓ szempontjából.

Advertisement

Ide tartozik még, hogy a mai Véleményvezér-okoskodás is tetszett, ha jól értem, akkor abban arról van szó – kissé leegyszerűsítve persze –, hogy a nyugatos Simicska Lajos végső soron a keletes Orbán Viktorral áll szemben. Tisztára mint Ukrajnában. Kb. épp annyira stimmel is.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter