Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője megafonnal jelent meg tegnap Az ember tragédiája táncelőadásán és Markó Iván soron kívüli 155 milliós támogatása ellen tiltakozott. Markó nem örült.

Advertisement

Schilling Árpád és Gulyás Márton miatt a Krétakör mostanában jobban hasonlít egy önjáró politikai akciócsoportra, mint bármire amit mondjuk egy évtizeddel ezelőtt csináltak. Ez mondjuk nem feltétlenül baj, hogy megjelent egy ilyen radikális tiltakozás a magyar kulturális életben, csak kíváncsi leszek, hogy sikeres mennyire lesz. Gulyás tegnap jelent meg a Magyar Színházban és hangosan tiltakozott az ellen, hogy Markó Orbán Viktor kezdeményezésére pályáztatás nélkül kapott 155 millió forint támogatást. Gulyást egy idő után eltávolítják a közönségből, de a videó végén már ott van a színpadon, ahol Markó nem különösebben barátságosan kezd reagálni az akcióra. Elvileg folytatása következik.

A Krétakör nemrég elindította a tumblrjét is, a magyar online népművészet vénáján már biztosan rajta tartják a kezüket, mert az első poszt ez a GIF.

Advertisement
This image was lost some time after publication.
This image was lost some time after publication.

A GIF és az egész akció reakció az ebben az interjúban elhangzottakra.

Share This Story

Get our newsletter