A BKK reagált a tujázásra, új kamerarendszert terveznek ellene

Még tegnap este reagált a BKK a tujázásos posztra.

...az úgynevezett „tujázás” nem ismeretlen előttünk, de szerencsére ritkán, elvétve fordul elő ilyen eset. Az utazás ezen módja különösen balesetveszélyes, hiszen az elkövető – a saját testi épségén kívül – a megbízható és biztonságos közlekedést is veszélyezteti. A hasonló esetek megelőzése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ olyan kamerarendszer kiépítésén dolgozik, amely a vezetőfülke előtt zajló eseményeket is rögzíti a Combinokon, valamint a későbbiekben a BKK által megvásárolt új villamosokon.

Nem jellemző, hogy a járműben anyagi kár keletkezne a tujázók miatt, ilyenről nincs tudomásunk. 2008 júniusában azonban történt egy hasonló szabálytalan közlekedésre visszavezethető baleset. Akkor egy 10-12 éves fiú a 14-es villamos csatlás-szerkezetéről leesett, melynek súlyos sérülés lett a következménye.

Azt hittem nem is lehet a Combinón tujázni, pedig de, itt a bizonyíték

Vasárnap este így jaszkarizott valaki a 4-es villamoson az Üllői útnál. A Blikk olvasója a az Oktogontól a Király utcáig követte kocsival.

Fogalmam sincs, hogy mióta trónolt a Combinón a fiú, az biztos, hogy legalább egy megállót így utazott. Üldögélés közben egyébként nagy elánnal magyarázott és mutogatott: talán a haverja bentről, az utastérből követte nyomon pajtása virtuskodását.

Én kicsit sajnálom, hogy tegnap este inkább a Los Santos-Grapeseed útvonalon ingáztam a GTA V-ben, mint hogy a Kiskörúton járőröztem volna, mert így utólag minden pénzt megadtam volna azért, hogy egy vadul telefonáló embert lássak a 4-es villamos seggében.

A BKK egyelőre nem reagált a Blikknek.

[Blikk]

Advertisement