A BKK reag√°lt a tuj√°z√°sra, √ļj kamerarendszert terveznek ellene

Még tegnap este reagált a BKK a tujázásos posztra.

...az √ļgynevezett ‚Äětuj√°z√°s‚ÄĚ nem ismeretlen elŇĎtt√ľnk, de szerencs√©re ritk√°n, elv√©tve fordul elŇĎ ilyen eset. Az utaz√°s ezen m√≥dja k√ľl√∂n√∂sen balesetvesz√©lyes, hiszen az elk√∂vetŇĎ ‚Äď a saj√°t testi √©ps√©g√©n k√≠v√ľl ‚Äď a megb√≠zhat√≥ √©s biztons√°gos k√∂zleked√©st is vesz√©lyezteti. A hasonl√≥ esetek megelŇĎz√©se √©rdek√©ben a Budapesti K√∂zleked√©si K√∂zpont olyan kamerarendszer ki√©p√≠t√©s√©n dolgozik, amely a vezetŇĎf√ľlke elŇĎtt zajl√≥ esem√©nyeket is r√∂gz√≠ti a Combinokon, valamint a k√©sŇĎbbiekben a BKK √°ltal megv√°s√°rolt √ļj villamosokon.

Nem jellemzŇĎ, hogy a j√°rmŇĪben anyagi k√°r keletkezne a tuj√°z√≥k miatt, ilyenrŇĎl nincs tudom√°sunk. 2008 j√ļnius√°ban azonban t√∂rt√©nt egy hasonl√≥ szab√°lytalan k√∂zleked√©sre visszavezethetŇĎ baleset. Akkor egy 10-12 √©ves fi√ļ a 14-es villamos csatl√°s-szerkezet√©rŇĎl leesett, melynek s√ļlyos s√©r√ľl√©s lett a k√∂vetkezm√©nye.

Azt hittem nem is lehet a Combinón tujázni, pedig de, itt a bizonyíték

Vas√°rnap este √≠gy jaszkarizott valaki a 4-es villamoson az √úllŇĎi √ļtn√°l. A Blikk olvas√≥ja a az Oktogont√≥l a Kir√°ly utc√°ig k√∂vette kocsival.

Fogalmam sincs, hogy mi√≥ta tr√≥nolt a Combin√≥n a fi√ļ, az biztos, hogy legal√°bb egy meg√°ll√≥t √≠gy utazott. √úld√∂g√©l√©s k√∂zben egy√©bk√©nt nagy el√°nnal magyar√°zott √©s mutogatott: tal√°n a haverja bentrŇĎl, az utast√©rbŇĎl k√∂vette nyomon pajt√°sa virtuskod√°s√°t.

√Čn kicsit sajn√°lom, hogy tegnap este ink√°bb a Los Santos-Grapeseed √ļtvonalon ing√°ztam a GTA V-ben, mint hogy a Kisk√∂r√ļton j√°rŇĎr√∂ztem volna, mert √≠gy ut√≥lag minden p√©nzt megadtam volna az√©rt, hogy egy vadul telefon√°l√≥ embert l√°ssak a 4-es villamos segg√©ben.

A BKK egyelŇĎre nem reag√°lt a Blikknek.

[Blikk]

Advertisement