Akkor elég nagyot tévedtél, a Star Wars: Rebels c. sorozatban két őrült fénykard is szerepel. Az egyik egy rotorként forgó dupla pengéjű izé, a másik olyan fénykard, ami közben sugárvető is.

A Rebels a nemrég elkaszált Star Wars: The Clone Wars c. animált sorozat helyett indult, belenéztem, borzasztóan gyenge. De nem is én vagyok a célközönség, a gyerekeknek tetszhet. Szintén Clone Wars címen futott anno egy másik csillagok háborújás rajzfilm, ezt Genndy Tartakovsky csinálta, és messze jobb volt a bénán animált lázadóknál.

A fenti fényrotort a sorozat főmumusa, egy sith inkvizítor használja, aki a hősökre vadászik. A főszereplő, egy Ezra nevű Jedi padawan a kard-pisztoly hibrid boldog tulajdonosa lehet. Mivel a srác még tanuló, és nem tudja olyan jól kivédeni a sugárnyalábokat, ezért rászerelt egy lézerpisztolyt is a kardjára, mert 2014 a tegyünk meg bármit büntetlenül a filmtörténet egyik legkirályabb fegyverével éve.

Advertisement

Engem mint Csillagok háborúja-rajongót zavar a dolog, de már úgy rendesen bosszankodni sincs kedvem emiatt. Remélem, jövőre tényleg jön a fényláncfűrész.

via io9