A Magyar HĂ­rlap vezĂ©rpublicistĂĄja termĂ©szetesen DezsƑ AndrĂĄs KovĂĄcs BĂ©lĂĄ-leleplezĂ©sĂ©Ă©rt van oda meg vissza, elĂ©ggĂ© helyesen. Itt jegyzem meg: nem lennĂ©k most a Jobbik helyĂ©ben.

Mondjuk mĂĄskor sem. Bayer ezt Ă­rja:

Egy ĂșjsĂĄgĂ­rĂł vette a fĂĄradtsĂĄgot, Ă©s nekifogott oknyomozni. RĂĄszĂĄnt vagy fĂ©l Ă©vet, jött-ment, kutatott, kĂ©rdezett, felkeresett, gyƱjtögetett, Ă©s letett az asztalra egy meglehetƑsen pontosan dokumentĂĄlt tĂ©nyfeltĂĄrĂł anyagot BĂ©lĂĄrĂłl Ă©s csalĂĄdjĂĄrĂłl. A letett anyag lĂ©legzetelĂĄllĂ­tĂł.

Advertisement

Az viszont igazĂĄn nem szĂ©p dolog, hogy a SzĂ©les GĂĄbor-ĂșjsĂĄg az utĂłbbi idƑben nem rakja ki online a publicisztikĂĄkat ĂĄtĂłl cettig, hanem csak elhĂșzza a mĂ©zesmadzagot egy ajĂĄnlĂłval. Nem lesz ennek jĂł vĂ©ge, ezt mĂ©g Ășgy is ĂĄllĂ­tom, hogy a jelensĂ©g miatt most Ă©pp vettĂŒnk egy nyomtatott pĂ©ldĂĄnyt a közĂ©rtben. Annyira nem Ă©rte meg, a Bayer-szöveg többi rĂ©sze ugyanis nem sokkal több az Index-cikk ismertetĂ©sĂ©nĂ©l.

Vagyis annyival több, hogy szĂłvĂĄ teszi a mĂĄtĂ©szalkai önkormĂĄnyzati Jobbik–MSZP-összeborulĂĄst – ha jĂłl Ă©rtem, ott ezek közösen prĂłbĂĄljĂĄk leverni a Fideszt –, melybƑl kiindulva ezzel zĂĄrja sorait:

Mondom, a mĂĄtĂ©szalkai törtĂ©nettel folytatjuk. Addig is: Ă©lvezzĂŒk BĂ©la magyarĂĄzkodĂĄsĂĄnak Ă©s a Jobbik elbĂ©lĂĄsodĂĄsĂĄnak minden pillanatĂĄt...

Advertisement

HĂĄt jĂł, Ă©lvezzĂŒk. AbbĂłl olyan nagy baj nem lehet.