A hazai közösségi finanszírozású netes projektek közül az egyik, ha nem a leggyorsabban beteljesülő kampány lett Csepella Olivér Nyugat+Zombik képregényötletének megvalósítása.

Advertisement

A grafikus tegnap (ha jól nézem éjfél előtt) indította el az Indiegogón a Cink által végig követett ötletének támogatói oldalát 12 ezer dolláros céllal. Ma este háromnegyed tízre, azaz kevesebb mint egy nap alatt össze is gyűlt a tervezett összeg, több mint négyszáz lelkes támogató jóvoltából. Jeee!

Advertisement

Átfutottam az utóbi idők magyar vonatkozásó indiegogós kampányait, két-három hasonló elsöprő siker volt csak eddig, egyszóval hatalmas gratuláció Csepella Olivérnek. És még nincs vége az egy hónapos kifutási idejű kampánynak, a lezárásig bőven megtöbbszöröződhet a támogatói bázis.

A projekt sorsát a támogatók egy nekik indított titkos blogon követhetik majd, ahol Csepella ígérete szerint folyamatosan csöpögteti majd az infókat a főbb munkafázisokról. Most azonban egyelőre nincs más hátra, mint jó és kitartó, magas színvonalú munkát kívánni az alkotónak, hogy 2015 végére elkészülhessen a 200 oldalasra ígért képregény.

Share This Story

Get our newsletter