This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Azért utáljuk a CGI-t, mert csak a rosszat vesszük észre

Egy vizuális effektekkel foglalkozó filmes látványos videóban veszi védelmébe a sokat támadott CGI-t.

Advertisement

Pont néhány hete ismertettünk egy elég népszerű álláspontot, mely szerint a számítógépes effektek nyakló nélküli használata teszi tönkre a mai filmeket. De egyébként is, régen minden jobb volt, amikor még nem csapták be a nézőt ezekkel, és különben is!

Advertisement

Freddie Wong most egy videóban azzal érvel a CGI mellett, hogy általában csak akkor tűnik fel, amikor béna, viszont az esetek túlnyomó többségében olyan jól csinálják meg, hogy észre se vesszük a trükköket.

Mutat is egy rakás példát jó CGI-ra, ami tényleg nem tűnik fel a nézők nagy részének (igen, nekem sem), így például a fenti jelenet a Forrest Gumpból, vagy az alábbi A tetovált lány remake-jéből.

Advertisement

Wong végül arra a következtetésre jut, hogy ne a CGI-t gyűlöljük, hanem az azokat rosszul használó, tehetségtelen filmeseket. Engem meggyőzött, és lehet, hogy téged is meg fog, ha megnézed a sokkal több példával szolgáló videót.

Advertisement

(via Buzzfeed)

Share This Story

Get our newsletter