This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​"Azért pöcs, mert ezt dobta a gép elsőre"

Illustration for article titled ​Azért pöcs, mert ezt dobta a gép elsőre

Újabb, minden eddiginél jobb fordulat a pöcsgate-ben. Megszólalt az erdélyi fotós, aki kimondta, hogy Havasi Bertalan, Orbán agresszív sajtósa egy pöcs. Az év legjobb interjúkérdései és válaszai! Haáz Sándor a nap királya!

Advertisement

A Cink az Anyaország nevében először is meghajtja a fejét az Elszakított Nemzetrészek előtt. Ilyen jó kérdést én a hazai sajtóban idén még nem olvastam:

Kérlek írd le az érzéseket, melyek kavarogtak benned akkor, amikor Orbán sajtósának azt mondtad: „lefejellek, te pöcs"!

Advertisement

A kérdés a Haáz Sándort bemutató, 1 A osztályú Transindex-cikkben hangzott el.

Advertisement

Ha nem ismernéd a pöcsgate részleteit, a Magyar Nemzet hétfőn dühös cikkben kelt ki Havasi "Pöcs" Bertalan, Orbán hirhedten hepciás és agresszív sajtósa ellen. A meghökkentő jelenség oka az volt, hogy a Nemzet szerint Havasi a tusványosi fesztiválon könyékkel durván meglökte a fotósukat, amikor az a munkáját végezve le akarta fényképezni az autójába beszálló miniszterelnököt. A Nemzet-fotós a sztori szerint nekiesett a tábor szervezői által megbízott erdélyi fotósnak, aki éppen fotózott, és emiatt arcon vágta magát a gépével. Az ezt követő szóváltás közben az erdélyi fotós állítólag azt mondta Havasi Pöcsnek, hogy "lefejellek, te pöcs". A cikk után aztán elszabadult a pokol, Havasi Pöcs interjút adott, majd olyan kormányzati közleményt adott ki, amiben szerepelt a "pöcs" szó", nyilatkozat követett nyilatkozatot.

És most végre megszólalt az egyik koronatanú, aki tök normális és vicces fickónak bizonyult. Haáz a fent idézett, remek kérdésre az egyik leghumorosabb pontosító választ adta, amit interjúban olvastam:

Először is nem azt mondtam, hogy „lefejellek, te pöcs"! Havasi Albert lökdösődött, a kolléga pedig megkérte, többet ne lökdösődjön. Havasi visszakérdezett, hogy miért, akkor mi lesz? Válaszoltam, hogy lefejelünk. A kolléga ismét kérdezett, hogy miért csinálod ezt, erre mondtam, hogy mert egy pöcs.

Advertisement

Hogy a következő kérdés-válasz már a zsenialitás határán járjon:

De miért éppen pöcs?

– Azért pöcs, mert ez dobta a gép elsőre. Úgy látszik, Havasinak ezt dobja.

És Haáz az interjú befejezésekor is kőkemény, nem győzöm lengetni a sajtósszőr süvegemet:

– Ilyen hírnévre nem számítottam, idegesítő is, mert ha nem kapcsolom ki a Facebookot, akkor nem tudok a gyerekünkkel foglalkozni. Szerencsére jókívánságok érkeznek. Az egyik kedvencem itt is van: „láccik Udvarhelyi vagy, Csíkban azt mondták volna, «kiontom a beledet, TÁÁÁÁ»".

Advertisement

Update: Ebbe a posztba beleinkeltem az összes, a Pöcsgate-tel foglakozó bejegyzésünket, ha kiváncsi lennél az előzményekre.

Advertisement

(via hirbehozo)

Share This Story

Get our newsletter