A magyar sajt√≥ aranylapjaira illik Stier G√°bor Magyar Nemzet-szerkesztŇĎ fell√©p√©se. √Čledezik a klasszikus moszkovita √ļjs√°g√≠r√°s.

A Valdaj Nemzetk√∂zi Vitaklub nevŇĪ konferenci√°n sz√≥lalt fel a fideszes lap k√ľlpolitikai szerkesztŇĎje.

Hajlok arra, hogy ez b√ľntet√©s az√©rt, ami√©rt sz√≥ba √°llunk Oroszorsz√°ggal.

A RIA-Novosztyi jelent√©se szerint √≠gy fogalmazott a moszkovita magyar √ļjs√°g√≠r√≥ az Amerik√°b√≥l kitiltott magyarok √ľgy√©re c√©lozva.

Magyarorsz√°g viselked√©se a szankci√≥k √ľgy√©ben visszafogott volt. Magyarorsz√°g pragmatikus kapcsolatokat √©p√≠t Oroszorsz√°ggal

‚Äď magyar√°zta Stier, aki az orosz h√≠r√ľgyn√∂ks√©g szerint azzal folytatta, hogy a magyar politikai √©s gazdas√°gi √©rdekek magyar√°zz√°k ezt a pragmatizmust, ami a Nyugatnak nem tetszik. Stier szerint a beutaz√°si botr√°ny m√∂g√∂tt Amerika el√©gedetlens√©ge √°ll a magyar belpolitik√°val szemben.

Amerika azt gondolja, hogy korruptak vagyunk, de mi f√ľggetlen orsz√°g vagyunk, √©s ez a mi √ľgy√ľnk. Az Egyes√ľlt √Āllamokban sokaknak nem tetszik, hogy Orb√°n Viktor nagyon f√ľggetlen. Nem gondoljuk, hogy a liber√°lis demokr√°cia lenne az egyetlen lehets√©ges demokr√°cia. A korrupci√≥ csak √ľr√ľgy

Advertisement

‚Äď fogalmazott Stier.

Ember√ľnk h√≠res arr√≥l, hogy igazi testi-lelki szerelemmel szereti Putyin eln√∂k√∂t. Az Index egyik cikk√©ben id√©z Stier nemzetes vez√©rcikk√©bŇĎl, amit egy h√°rom √©vvel ezelŇĎtti, ugyanezen a Valdaj nevŇĪ esem√©nyen t√∂rt√©nt tal√°lkoz√°s ihletett:

J√≥ h√°rom √©ve volt, amikor a Valdaj Klub √ľl√©s√©n Vlagyimir Putyin csak √ļgy jobbra n√©zve, s a szem√©vel csippentve annyit mondott, hogy minden rendben lesz. (‚Ķ) N√©ztem a szem√©be, s l√°ttam, hogy mindezt ŇĎszint√©n gondolja, s Magyarorsz√°g ebbŇĎl igaz√°n nyerhet.