This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Azért is nagyon jó ez a sport, mert még mindig tud meglepetéseket okozni

Ilyet például tényleg nem láttam még soha, pedig ezer éve nézek jégkorongot. Ma éjjel történt, a Montreal–Columbus meccsen, a korong a háló tetejére hulott egy intenzív csetepaté után, a Blue Jackets-es Corey Tropp lepöckölte alulról, aztán szépen beverte a levegőből. Gyönyörű.

Advertisement

Minden idők legszebb meg nem adott gólja – írja róla a Jégkorongblog. Merthogy a bíró rögvest jelezte, a találat nem érvényes, hiába figyelt Tropp, hogy ne legyen magas bot, és az ütője hiába nem emelkedik a keresztvas fölé. Szerintem kisles sincs. Emiatt pl. nem is értettem, miért nem gól ez. Úgyhogy kommunikációba kezdtem odaát – annyi a szakértő arrafelé, mint égen a csillag –, de holtbiztos választ nem kaptam. Olyat találtak a srácok, hogy ha 3 másodpercnél tovább fekszik a hálón a korong – de itt nem volt annyi. Meg olyat, hogy nem verheti le a játékos a korongot, ha bekeveredik a kapu előterébe – ez határeset, van egy pillanat, amikor becsúszik a kék sávba, de amikor akciózik, akkor szerintem kívül van rajta.

Advertisement

Nemcsak meglepetéseket okozni, fogas kérdéseket felvetni is tud tehát ez a sport!

Share This Story

Get our newsletter