√Ālm√©lkodva kellett igazat adjak Szilynek: a magyar labdar√ļg√≥-v√°logatott Pint√©r Attila sz√∂vets√©gi kapit√°ny √°ltal kihirdetett 31 fŇĎs keret√©ben egyetlen budapesti j√°t√©kos sincsen. Ňź a szak√©rtŇĎ, nem √©n, de azt mondja: az FTC-ben p√©ld√°ul van egy-k√©t r√°termett fiatalember.

M√°r √ļgy √©rtve, hogy ha kedves MTK-j√°ban esetleg nem is. Az igazs√°ghoz tartozik, hogy B√∂de vagy Gy√∂mb√©r nev√©t √©n is hallottam m√°r, sŇĎt Kant√°√©t is, szemben t√∂bbek k√∂zt Fiol√°√©val, Heffler√©vel √©s Szab√≥ J√°nos√©val, Horv√°th Tam√°s√©r√≥l √©s R√≥zsa D√°niel√©rŇĎl nem is besz√©lve.

Persze az sem kiz√°rt, hogy ez a priv√°t szeg√©nys√©gi bizony√≠tv√°nyom ‚Äď majd ti eld√∂ntitek ‚Äď, az viszont biztos, hogy a keretrŇĎl az a h√≠res Verebes J√≥zsef-korszak jut eszembe 1994-bŇĎl. Akkor m√©g nagyon is odafigyeltem a mi kis labdar√ļg√°sunkra, √©s nemhogy nem szidtam a Mestert, hanem teljes mellsz√©less√©ggel t√°mogattam, amikor tehets√©g- √©s jelent√©ktelennek gondolt sr√°cokat h√≠vott be kedvenc klubjaib√≥l. Ňź tudja, mit csin√°l, magyar√°ztam magamnak √©s berzenkedŇĎ bar√°taimnak, nem zsenik kellenek, hanem csapategys√©g. M√°s k√©rd√©s, hogy ez a korszak azt√°n rengeteg zak√≥ba ‚Äď a lengyelek elleni 2-3-on kint is voltam Krakk√≥ban ‚Äď √©s egy hollandok elleni 1-7-es trag√©d√°ba torkollott, √©s ezzel v√©ge is lett. De az a csapat az√©rt tartalmazott budapestieket is, hogy Ill√©s B√©l√°n√°l messzebb ne menj√ľnk.

H√°t az majd kider√ľl, hogy ism√©tli-e √∂nmag√°t a t√∂rt√©nelem, vagy sem.

A D√°nia‚ÄďMagyarorsz√°g bar√°ts√°gos m√©rkŇĎz√©sre Debrecenben, az √ļj csodastadionban ker√ľl sor m√°jus 22-√©n, akkora telt h√°z lesz, hogy csak na.

Advertisement

Pint√©rre am√ļgy r√°j√°r a r√ļd, az a h√≠r is mai, miszerint szeg√©ny feje teljesen kivetkŇĎz√∂tt mag√°b√≥l egy U9-es (igen-igen, 9-es) FTC‚ÄďGyŇĎr√∂n, amelyen szurkol√≥k√©nt √©s apak√©nt volt jelen, l√©v√©n, hogy a vend√©gcsapatban a fia is p√°ly√°ra l√©pett.

Nem lehet k√∂nnyŇĪ annyi fronton helyt√°llni.

[remélem, érzitek a szarkazmusba hajló öniróniát abban, hogy a címben pont én vidékizek ilyen harsányan, haha]