Szerencsére ma már itthon sem lehet akármilyan vackot a piacra dobni. Ólommal pirosított paprikát, meg nyérccel felütött patkányhúst rókával. Mindezzel együtt engem már régóta zavar egy csomó dolog, és olyankor mindig eszembe jut: hol vannak ilyenkor a fogyasztóvédők?

Például, amikor fogyasztóellenes-színű számlákat dobálnak a postaládánkba. Ma röppent fel a hír, hogy az ELMŰ fellebbez a 8 milliós büntetés ellen, amit a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége szabott ki rá, több ok miatt is. A cég szóvivője szerint

"az egyik kifogás a rezsicsökkentést megjelenítő kocka háttérszínét érte, amelynek a közlönyben megjelent törvényszöveg szerint narancssárgának kell lennie, azonban nem közöltek színkódot, vagyis lehetetlen a megfelelő árnyalatot előállítani." (vg)

Ugyan melyikünk ne hördült volna fel, amikor a postaládájából előrántotta a számlát és mellé tette a mellényzsebében hordott Pantone-skálát. Ráadásul az ügyet felkapó Népszabi szerint a teljes a fejetlenség a színfronton, van itt okkersárgától a citromig minden. Skandallum!