Utoljára műsoron: ma leszedik a You Tube-ról a legjobb Bowie-feldolgozást

Chris Hadfield visszavonult kanadai űrhajós remek videója ma tekinthető meg utoljára hivatalos helyén, Hadfield parancsnok You Tube-csatornáján, ugyanis az asztronauta csak egy évre kapott engedélyt a Space oddity című David Bowie szám szövegének és zenéjének felhasználására. Ez maga Hadfield közölte Tumblr-blogján. Addig nézzétek meg még egyszer (vagy archiváljátok szigorúan magán célra), amíg nem késő.

Az űr legszórakoztatóbb parancsnoka David Bowie-val búcsúzik

Az űr legszórakoztatóbb asztronautája David Bowie-val ünnepli a távozását. Bár a fene tudja, hogy tényleg ünnepli-e.

Chris Hadfield parancsnok holnap a Szojuzzal hazataxizik az ISS nemzetközi űrállomásról egy olyan küldetés után, aminek során több dolgot osztott meg az űrből, mint az eddig űrprogramok során bárki. Most meg csak úgy heccből elénekelte a saját szemszögére átírt Space Oddity-t és forgatott egy klipet hozzá az állomáson. Ezek szerint tényleg nem maradt már sok melója ott.

Az elkészült videó meg nemcsak az első űrben forgatott videoklip, hanem baromi jól néz ki és igazából megható is. Főleg azért, mert Hadfield maga énekli az egész számot, és van abban valami szép, hogy a zéró gravitációban azt énekli, hogy itt üldögélek egy konzervdobozban.

Advertisement

[The Verge]