Legalábbis ezt gyanítja a Blikk. Az újság szerint a csődbe ment könyvkiadó első embere hosszú időn át tervezhette, hogy megpattan, és most már hetek óta nem lehet elérni sem telefonon, sem pedig sehogy. Kepets András állítólag 620 millió forinttal lóg különböző szerzőknek.

Köztük Frei Tamásnak és a bedöglött kiadó más szupersztárjainak.

Advertisement

Hát ezek keresztet vethetnek a pénzükre természetesen.

Az újság ezt írja:

A Kepets privát életét is viszonylag jól ismerők szerint a könyvpiacon éveken át sikert sikerre halmozó, most azonban látványosan leomló birodalom korábbi vezetője lépésről lépésre, a legnagyobb titokban készítette elő felszívódását, és ebbe a tengerentúlon élő rokonait is bevonta.

– Néha-néha elejtett egy mondatot arról, hogy egyszer majd, ha rosszul alakulnak itthon a dolgai, kimegy Kanadába a rokonaihoz, és ott fog új életet kezdeni – mondta egy neve elhallgatását kérő, a könyvszakmában dolgozó, Kepetscsel is együtt dolgozó hölgy. – Mivel itthon nem volt családja, ezt komolyan is gondolhatta, ezért meggyőződésem, hogy most valóban ott van. A csődvédelem bejelentése előtti napokban egyébként András elkezdett furcsán viselkedni. SMS-ben, telefonokon, e-maileken mondott le találkozókat betegségre hivatkozva, és feltűnően kerülte a találkozást a hozzá közel álló munkatársakkal is.