Illustration for article titled Az ülés az új rák

Többek között ezzel hirdeti Tim Cook az Apple Watch okosórát.

Az Apple Watch ugyanis óránként emlékezteti a gazdáját arra, hogy álljon föl, mozogjon kicsit az egészsége érdekében: "Ha túl sokáig ülök egy helyben, érintéssel jelzi a csuklómon, hogy keljek föl és mozogjak kicsit, mert az orvosok úgy gondolják, az ülés az új rák" – mondta az Apple vezére a Goldman Sachs technológiai és internet konferenciáján.

Advertisement

Mondjuk nekem még meg sem fordult soha a fejemben, hogy szükségem lenne egy okosórára, de valaki elmagyarázhatná, hogy tényleg ez a legkomolyabb előnye? Mert ez így kicsit karcsúnak tűnik, de hátha nincs igazam.

Cook szerint a piacon kapható többi okosóra nem képes arra, hogy megváltoztassa az emberek életvitelét, ellentétben az övével. Beszélt még az Apple Pay fizetési rendszerről, amely lehetővé teszi az anonim vásárlást, illetve elhessegette az aggodalmakat, melyek szerint az Apple nem tud versenyezni a kínai piacon, mert a helyiek az olcsóbb Android termékeket veszik inkább – Cook szerint viszont mindenkinek igénye van a minőségre.

Advertisement

Tegnap már megírtuk, hogy a tavalyi utolsó negyedévben az Apple annyi pénzt keresett, amennyit eddig csak a Gazprom bírt egy negyed év alatt, korábban pedig azzal is riogattuk már az olvasókat, hogy az ülés veszélyes, és milyen igaz!

Share This Story

Get our newsletter